Ισχυρός σεισμός τα ξημερώματα στην Κρήτη

  04 June, 2021 ΑΡΘΡΑ
Ισχυρός σεισμός τα ξημερώματα στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.05 τα ξημερώματα στην Κρήτη, αναστατώνοντας τους κατοίκους. Ο σεισμός, που στις πρώτες μετρήσεις καταγράφεται εντάσεως 4,3 Ρίχτερ και με επίκεντρο περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου έγινε αισθητός σε όλο το νησί, αφού είχε επίκεντρο το δήμο Μινώα - στο κέντρο της Κρήτης - και μόλις 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή κάτι άλλο από την ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης 15 χλμ το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Επειδή είναι χαμηλό το εστιακό βάθος, καταγράφονται και μετασεισμοί, που θα είναι εντάσεως ως 2,8 - 3 ρίχτερ. "Μέσα στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής το φαινόμενο" - είπε ο κ.Τσελέντης, λέγοντας ότι τα ρήγματα στην περιοχή είναι μικρά άρα "δίνουν" ασθενείς σεισμούς.

 

Για ένα εστιακό κέντρο που "δίνει" μικρούς σεισμούς έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. "Κατά διαστήματα στην Κρήτη έχουμε τέτοια σειμικότητα, ούτε κι αυτή μας ανησυχεί, δεδομένου ότι δεν έχει υπερβεί κάποια μεγέθη" - σημείωσε ο ίδιος.

Στην περιοχή εξακολουθούν να σημειώνονται μετασεισμοί, 2,7 ρίχτερ στις 04.58, 2,1 ρίχτερ στις 05:15, 2,2 ρίχτερ στις 07:04, ανησυχώντας τους κατοίκους.

 

  04 June, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα