Ινδία: 18 νεκροί σε πυρκαγιά σε βιοτεχνία βεγγαλικών

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε βιοτεχνία βεγγαλικών στη βόρεια Ινδία, όπου τα συνεργεία διάσωσης δίνουν ακόμη μάχη με τις φλόγες για να βρουν επιζώντες.
"Έχουμε ανασύρει ήδη 18 πτώματα από τη βιοτεχνία", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, "15 ή 16 άλλοι που τραυματίστηκαν, κυρίως εργάτες της βιοτεχνίας, διακομίσθηκαν επειγόντως στα πλησιέστερα νοσοκομεία".
Παρακείμενα κτίρια όπως και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη στη βιοτεχνία, η οποία βρίσκεται στην πόλη Μπατάλα (κρατίδιο Πεντζάμπ) και σε πολυσύχναστη συνοικία, με τις αρχές να φοβούνται ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης.
Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, ο Αμαρίντερ Σινγκ, δήλωσε "βαθιά θλιμένος για τους θανάτους αυτούς", σε μήνυμά του στο Twitter.
Οι εκρήξεις είναι συχνές στα παράνομα εργαστήρια βεγγαλικών, κυρίως κατά τη διάρκεια των εορτασμών το φθινόπωρο της ινδουιστικής γιορτής Ντιβάλι, της λεγόμενης "γιορτής του φωτός" κατά την οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση βεγγαλικών.
Πολλά από τα εργοστάσια αυτά δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και λειτουργούν χωρίς άδεια. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.
Δείτε επίσης
- Διεκδικούν το 60% από τα μισθώματα των παραλιών οι Δήμοι της Κρήτης
- Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ν. Ηρακλείου
- Επιτυχημένος ο 28ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου & Πεζοπορίας Κουδουμά
- Π.Σ Τυμπακίου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής
- Ηράκλειο:Τέλος στα γλέντια μέχρι το πρωί, νέο όριο 4πμ σε γάμους και βαπτίσεις για την ασφάλεια όλων