Ίδρυση Μηχανοκίνητου Τμήματος στο Πυροσβεστικό Σώμα

Με απόφαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη ιδρύεται Μηχανοκίνητο Τμήμα στο Πυροσβεστικό Σώμα.
To «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ και ως αποστολή την ενίσχυση του έργου του ΠΣ σε 24ωρη βάση, εξασφαλίζοντας την άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων ανά την Επικράτεια.
Μέχρι σήμερα, σε συμβάντα που αντιμετωπίζονται από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνδράμουν Υπηρεσίες από γειτονικές περιοχές εάν το συμβάν είναι εκτεταμένο, ή και από όλη την Επικράτεια, εάν είναι μεγαλύτερης έκτασης.
Αυτός ο τρόπος υποστήριξης της επιχειρησιακής δράσης μεταξύ των Υπηρεσιών επιφέρει την αποδυνάμωσή τους σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.
Το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιλύσει το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων». Το Μηχανοκίνητο Τμήμα θα τελεί σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης, ώστε να καθίσταται δυνατή η κινητοποίηση και προώθησή του σε όλη την επικράτεια, ακόμη και με αεροπορικά μέσα εφόσον απαιτηθεί.
Δείτε επίσης
- Kέλλυ Κυδωνάκη: Πρωταθλήτρια ξανά με τον δικό της τρόπο!
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - νέο κύμα από βδομάδα
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Γόρτυνας σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου
- Αιμοδοσία στις Μοίρες από τον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»