Ηρεμία μετά από ανέμους 132 χλμ την ώρα - Ο καιρός σήμερα

  19 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Ηρεμία μετά από ανέμους 132 χλμ την ώρα - Ο καιρός σήμερα

Mετά τους ισχυρούς ανέμους έντασης ακόμη και 11 μποφόρ που σάρωσαν την Κρήτη και άφησαν πίσω τους καταστροφές, με ένα πιο ήρεμο σκηνικό του καιρού ξύπνησαν οι Κρητικοί. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει ωστόσο νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται :

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα στα δυτικά και εξασθένηση των ισχυρών ανέμων.

Η θερμοκρασία στην Κρήτη θα φτάσει τους 15 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή τους στα ανατολικά σε νότιους με την ίδια ένταση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ .

Αναλυτικά για την Κρήτη σύμφωνα με το meteo.gr:

 

Ηράκλειο

Ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση έως 3 μποφόρ. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο με συννεφιασμένο ουρανό.

 

Χανιά

Αίθριος ο καιρός στα Χανιά και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ.Για το Σάββατο προβλέπεται αραιή συννεφιά και θερμοκρασία εως 19 βαθμούς.

 

Ρέθυμνο

Καλός ο καιρός στο Ρέθυμνο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται ως 14 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν με ένταση ως 3 μποφόρ. Μικρή ενίσχυση των ανέμων προβλέπεται για το Σάββατο.

 

Aγ.Νικόλαος

Συννεφιασμένος ο ουρανός στον Αγ.Νικόλαο με θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου και ανέμους έντασης εώς 3 μποφόρ. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο με μικρή άνοδο θερμοκρασίας.

 

Ριπές ανέμου

Όπως αναφέρει το οι ισχυρότεροι άνεμοι είχαν καταγραφεί από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ στη Φινοκαλιά Λασιθίου Κρήτης (μέγιστη ριπή ανέμου 132 χιλιόμετρα την ώρα), στη Μικρή Βίγλα Νάξου (124 χιλιόμετρα την ώρα) και στο ακρωτήρι Παξιμάδα στην Κάρυστο Ευβοίας (121 χιλιόμετρα την ώρα). Όμως και το Ρέθυμνο συγκαταλέγεται στις περιοχές με τους πιο θυελλώδεις ανέμους, καθώς η μέγιστη τιμή έφτασε στα 114 χιλιόμετρα την ώρα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε περίπου 20 σταθμούς του δικτύου του, οι μέγιστες ριπές του ανέμου ξεπέρασαν την Πέμπτη τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα. Στην Αθήνα, η μέγιστη ριπή του ανέμου έφθασε τα 101 χιλιόμετρα/ώρα και στη Θεσσαλονίκη τα 87 χιλιόμετρα/ώρα.

 

  19 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα