Ηράκλειο: τόσες παραβάσεις μέθης όσες και στη... Μόσχα!

cretalive.gr  16 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: τόσες παραβάσεις μέθης όσες και στη... Μόσχα!

Η εντατικοποίηση των ελέγχων κατά 50% στους δρόμους της Κρήτης που ζήτησε η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στο νησί, τουλάχιστον σε επίπεδο Ηρακλείου μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι». Και το λέμε αυτό διότι οι έλεγχοι στο νομό Ηρακλείου είναι ήδη σαρωτικοί, οπότε μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοδήποτε τι «ξεσκόνισμα» θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με ελέγχους και παραβάσεις.

Ο υπουργός και ο Αρχηγός δεν μίλησαν απλώς εντατικοποίηση ελέγχων αλλά αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένο πλαφόν… Ιδιαίτερα στις παραβάσεις-SOS, όπως είναι το αλκοόλ και η ταχύτητα, θα πέσει «τσεκούρι». Το ζήτησε και ο κ. Θεοδωρικάκος όταν ζήτησε να μάθει βάσει στατιστικών την πρώτη αιτία για τα θανατηφόρα τροχαία και η απάντηση ήταν το αλκοόλ.

Στη Μόσχα των 12,5 εκατομμυρίων κατοίκων το α’ εξάμηνο του 2022, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μέθη σε 13,5 χιλιάδες οδηγούς. Από περιέργεια λοιπόν ρωτήσαμε ποια είναι τα αντίστοιχα στοιχεία σε επίπεδο Ηρακλείου, δηλαδή για μέθη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Η απάντηση λοιπόν είναι εντυπωσιακή και έχει την αξία της σε σύγκριση με αυτά της πρωτεύουσας της Ρωσίας. Το α’ εξάμηνο του 2022, σε ένα πληθυσμό περίπου 300.000 (σε επίπεδο νομού) οι παραβάσεις για μέθη ήταν 904. Αν αναλύσεις κάποιος τα νούμερα κατά αναλογία προκύπτει ότι οι αστυνομικοί του Ηρακλείου έχουν υπερβεί τρεις φορές την απόδοση των συναδέλφων τους στη Μόσχα. Ήδη δηλαδή οι έλεγχοι από την Τροχαία Ηρακλείου είναι στα …ύψη!

Φυσικά, τα στοιχεία αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά ότι εξακολουθούμε να κρατάμε τιμόνι ενώ έχουμε πιει (και αυτή η αναλογία με τους μεθυσμένους οδηγούς της Μόσχας είναι τρομακτική). Γι’ αυτό και τα τόσα συνεργεία ελέγχου μέτρησης του αλκοόλ τα βράδια στους δρόμους. Μόνο στην πόλη του Ηρακλείου βγαίνουν τέσσερα συνεργεία σε εναλλασσόμενα σημεία. Μετά την εντατικοποίηση κατά 50% στους ελέγχους που ζήτησε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, τα μηχανάκια (αλκοολόμετρα) αναμένεται να πάρουν …φωτιά!
 

 

cretalive.gr  16 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα