Hράκλειο: Αποχαιρετούν την 22χρονη Πέννυ που χάθηκε στην άσφαλτο

neakriti.gr  27 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Hράκλειο: Αποχαιρετούν την 22χρονη Πέννυ που χάθηκε στην άσφαλτο

Ο πόνος βαρύς. Βουβός... Ανείπωτος... Ένα 22χρονο κορίτσι, στο άνθος της ηλικίας του, σαν τα κρύα νερά, μια κοπέλα τόσο αγαπητή όχι μόνο στην τοπική κοινωνία των Αρχανών, αλλά στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, αφήνει δυστυχώς την τελευταία της πνοή. Το τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί, ως συνεπιβάτιδα, 2 ώρες πριν και η σφοδρή σύγκρουση με δέντρο αποδεικνύονται δυστυχώς μοιραία.

Η είδηση πέφτει τόσο βαριά. Δεν το χωρά ο νους πως αυτό το ευγενικό, χαμογελαστό, γεμάτο ζωή και ενέργεια νέο κορίτσι, η 22χρονη Πένυ Μουλιανάκη, με σημαντικές ήδη διακρίσεις στη συγχρονισμένη κολύμβηση και βοηθός προπονήτρια στον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείου, δεν είναι πια στη ζωή.

«Έχασα μια κόρη» θα ψελλίσει πνιγμένος σε βαριά οδύνη και ο πατέρας του συντρόφου και μέλλοντος αρραβωνιαστικού της άτυχης κοπέλας. Το νεαρό ζευγάρι επρόκειτο να αρραβωνιαστεί σε μερικές ημέρες και η αδικοχαμένη Πένυ πήγαινε να επισκεφτεί τον μέλλοντα πεθερό της, για το 40ήμερο μνημόσυνο της μητέρας του, όταν συνέβη το μοιραίο δυστύχημα, που έντυσε στα μαύρα τις Αρχάνες, την Κρήτη, τον αθλητικό κόσμο, με τους συγγενείς, φίλους και συναθλητές να καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους, για να απευθύνουν στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαρτίου, το τελευταίο “αντίο” στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου.

Όλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής. Η 22χρονη ήταν συνεπιβάτιδα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 22χρονη φίλη της, κινούμενο από τις Κάτω προς τις Πάνω Αρχάνες. Στο 13ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Ηρακλείου-Αρχανών, ο χάρος είχε στήσει παγανιά.

Το αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έφυγε από την πορεία του, και προσέκρουσε σε ένα δέντρο. Η σύγκρουση είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι η Πένυ, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο, ενώ ελαφρύτερα τραυματίστηκε η συνομήλικη φίλη της και οδηγός του οχήματος. Για δύο ώρες οι γιατροί και η ίδια θα δώσουν σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η μάχη όμως θα αποδειχτεί άνιση. Η είδηση θα φτάσει γρήγορα σε οικογένεια, συγγενείς και φίλους, σκορπίζοντας βαριά οδύνη.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Η 22χρονη, η οποία μένει στις Άνω Αρχάνες, επέστρεφε από τις Κάτω Αρχάνες, όπου είχε πάει για να επισκεφθεί τον πατέρα τού συντρόφου της, που έχασε πρόσφατα τη μητέρα του. Η άτυχη αθλήτρια συγκατοικούσε με τον σύντροφό της και σε λίγες ημέρες θα αρραβωνιάζονταν. Η μοίρα, όμως, της επεφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι...

«Είχαμε τα 40 της μαμάς μου και είχε έρθει να μας επισκεφτεί. Η Πένυ μας έμενε με τον γιο μου στις Αρχάνες και θα αρραβωνιάζονταν. Πέθανε, όμως, η μητέρα μου και, επειδή είχαμε τα 40 τώρα, θα αρραβωνιάζονταν σε μερικές ημέρες. Ήταν ένα πολύ αξιόλογο κορίτσι και νιώθω σαν να έχω χάσει τη μεγάλη μου κόρη», λέει στο protothema.gr ο πατέρας του συντρόφου της 22χρονης Πένυς και περιγράφει πώς έγινε η μοιραία πρόσκρουση.

Μια φίλη της προσφέρθηκε να τη γυρίσει στο χωριό και ενώ τα δύο κορίτσια κινούνταν επί της επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Αρχανών, στο 13ο χιλιόμετρο το αμάξι προσέκρουσε πάνω στο κράσπεδο και αναποδογύρισε.

«Ανέβαινε το αυτοκίνητο επάνω και οδηγούσε η φίλη της. Η Πένυ καθόταν συνοδηγός, αλλά δε φορούσε ζώνη. Είχε και το παράθυρο ανοιχτό. Το αυτοκίνητο τράκαρε στο πεζοδρόμιο και ανασηκώθηκε. Έπεσε σε ένα δέντρο και όπως είχε ανοιχτό το παράθυρο το δέντρο της πήρε το κεφάλι. Την πήγαν στο νοσοκομείο αμέσως, αλλά η Πένυ μας δεν τα κατάφερε», εξηγεί ο πατέρας του συντρόφου της 22χρονης, ο οποίος έμαθε αργά τη νύχτα πως η 22χρονη υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της νοσηλευόμενη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Συγκλονισμένη η οικογένεια του ΚΟΗ

Συγκλονισμένη η οικογένεια του ΚΟΗ από τον αδόκητο χαμό της 22χρονης προπονήτριας Πένυς Μουλιανάκη, καλείται και αυτή, μαζί με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του αδικοχαμένου κοριτσιού, να την αποχαιρετήσουν στις 3 σήμερα το απόγευμα, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου.

«Για την οικογένεια του ΚΟΗ ξημέρωσε μια εφιαλτική μέρα. Χάσαμε ένα δικό μας παιδί, την Πένυ μας, με τον χειρότερο τρόπο. Η Πένυ υπήρξε για χρόνια αθλήτρια του συλλόγου μας, με σπουδαίες διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνή meeting και κλήσεις από την εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης. Τα τελευταία χρόνια ήταν βοηθός του προπονητικού μας team και η μητέρα της, Ρίτσα, έφορος του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης επί πολλά έτη.

Ο πόνος είναι ανείπωτος, σπαρακτικός. Αύριο (σ.σ. σήμερα), στις 3 το μεσημέρι, θα αποχαιρετήσουμε το δικό μας κορίτσι στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου. Καλό ταξίδι στο υπέροχο αυτό πλάσμα, σε αυτόν τον άγγελο που θα είναι για πάντα στις καρδιές όλων μας. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου.

«Θα θυμόμαστε για πάντα αυτό το λαμπερό χαμόγελο»

«Θα θυμόμαστε πάντα αυτό το λαμπερό χαμόγελο, την ευγένειά της, την καλοσύνη της, την αφοσίωσή της για την καλλιτεχνική κολύμβηση και για τον ΚΟΗ, που τόσο αγαπούσε. Αυτή τη δύσκολη στιγμή η σκέψη μας είναι μαζί με την οικογένειά της!», ανέφερε συντετριμμένος για την ξαφνική απώλεια της 22χρονης αθλήτριας ο πρόεδρος του ΚΟΗ, Γιώργος Ανδρουλάκης, στο χθεσινό απογευματινό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό της 22χρονης, τονίζοντας: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την είδηση του ξαφνικού χαμού της αγαπημένης μας Πένυ. Η Πένυ, γέννημα-θρέμμα του ΚΟΗ, ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην πισίνα του Ηρακλείου, τόσο σαν αθλήτρια, τόσο και σαν βοηθός προπονήτρια στην Ακαδημία Καλλιτεχνικής Κολύμβησης του Κολυμβητικού Ομίλου. Σαν αθλήτρια είχε σημαντικές διακρίσεις με τον ΚΟΗ, με μετάλλια στο εθνικό πρωτάθλημα ανοικτής κατηγορίας το 2017 και στις κατηγορίες Νεανίδων επίσης το 2017, Κορασίδων Α’ το 2014 και Κορασίδων Β’ το 2013. Είχε επίσης σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις».

 

neakriti.gr  27 March, 2023 ΑΡΘΡΑ