Η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία 47 επιστημονικών μελετών, η υπερβολική κατανάλωση γάλατος, τυριού και βουτύρου αυξάνει κατά 76% τις πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος καρκίνο στον προστάτη.
Ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα 47 μελετών που συσχέτιζαν τη διατροφή με τον καρκίνο και βρήκαν ότι οι άνδρες συμμετέχοντες κατανάλωναν σε καθημερινή βάση γαλακτοκομικά. Όπως αποδεικνύεται, η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών ευθύνεται για αύξηση της ινσουλίνης στο σώμα με αποτέλεσμα να αυξάνει και τις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.
Το Prostate Cancer UK υποστηρίζει ότι η σύνδεση μεταξύ γαλακτοκομικών και καρκίνου υπάρχει λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ασβέστιο
Δείτε επίσης
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Γόρτυνας αύριο Σάββατο 17 Μαΐου
- Αντιπυρική άσκηση εκκένωσης στον οικισμό Ματάλων – Ενεργοποίηση του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ»
- Κρήτη: Πότε «πέφτουν» οι θυελλώδεις άνεμοι- σχεδόν 1000 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα
- Δ. Φαιστού: Σχολική εκδήλωση στο Τυμπάκι για την επέτειο των 84ων ετών από τη μάχη της Κρήτης
- Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ανοιχτά την Κυριακή τα Κρητικής Εθνολογίας (Βώροι) - Αρχαιολογικό Μεσαράς