Η τοπική κοινωνία απαιτεί: Επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

mesaralive.gr  03 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η τοπική κοινωνία απαιτεί: Επανασύσταση του ιστορικού Δήμου Τυμπακίου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Κι ενώ έρχεται την Τρίτη στη Βουλή τροπολογία για το «σπάσιμο»πέντε «καλλικρατικών» Δήμων

Από το 2010,όταν και ψηφίστηκε  το πρόγραμμα «Καλλικράτης», για τη νέα αρχιτεκτονική στην Αυτοδιοίκηση,το Τυμπάκι  βιώνει, μέχρι και σήμερα,εννέα χρόνια μετά, έναν «αργό θάνατο», παρουσιάζοντας σε πολλές  περιπτώσεις εικόνα εγκατάλειψης.

Ζητούμενο η άμεση  επανασύσταση του ιστορικού Δήμου!

Με την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, να είναι αποκαρδιωτική και με την περιοχή, όσο περνά ο καιρός να « βυθίζεται» ολοένα και περισσότερο στην παρακμή και την απαξίωση, φαντάζει πλέον επιτακτική η ανάγκη επανασύστασης του ιστορικού Δήμου που αποτελεί τα τελευταία χρόνια  πάγιο αίτημα της τοπικής  κοινωνίας ,με τους Τυμπακιανούς  να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το αίτημα αυτό έχει γίνει  πια αδιαπραγμάτευτη ΑΠΑΙΤΗΣΗ!

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα δόθηκε στη δημοσιότητα ψήφισμα με την υπογραφή όλων των φορέων της περιοχής  που ζήτησαν με τον πλέον  επίσημο τρόπο την αποκατάσταση της αδικίας!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει πλήρη γνώση του θέματός, όπως και όλοι οι τοπικοί βουλευτές.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή τα «εύκολα» λόγια που γρήγορα  ξεχνιούνται να γίνουν πράξεις κι επίσημες αποφάσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Με την αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση και ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για το «σπάσιμο» πέντε μεγάλων δήμων  την Τρίτη στη Βουλή να έχει ξεκινήσει και με δεδομένο ότι το σχέδιο προβλέπει τη διάσπαση  δήμων όπως της Κέρκυρας, της Σάμου, και της Λέσβου, εγείρεται ένα μεγάλο ερώτημα:

«Αν όχι τώρα, πότε;;»

Αντί επιλόγου..

Το Τυμπάκι, στο πέρασμα των χρόνων έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι ένας βιώσιμος Δήμος, καθώς κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στον πρωτογενή τομέα!

Μια περιοχή ιστορική που ΠΡΕΠΕΙ να σταθεί ξανά στα πόδια της και να «ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ»!

Μια περιοχή που ΜΠΟΡΕΙ να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για τη Μεσαρά!

Η λύση είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Επανασύσταση  του  Δημου Τυμπακίου  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

 

mesaralive.gr  03 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ