Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει το εμπάργκο στα τρόφιμα από την Ελλάδα.

mesaralive  19 March, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει το εμπάργκο στα τρόφιμα από την Ελλάδα.

Ελλάδα, Κύπρος και Ουγγαρία είναι οι χώρες στις οποίες θα απευθυνθεί άμεσα η Ρωσία, μόλις λήξει το εμπάργκο της χώρας σε τρόφιμα με αφορμή τις κυρώσεις των Δυτικών για το θέμα της Ουκρανίας.

Τρόφιμα από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ουγγαρία είναι τα πρώτα που θα δουν και πάλι Ρώσοι πολίτες στα ράφια του σούπερ μάρκετ, μόλις αρθεί το εμπάργκο της χώρας εναντίον χωρών της Ε.Ε, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Νορβηγία.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής του οργανισμού προστασία καταναλωτή για την αγροτική παραγωγή στη Ρωσία Σεργκέι Ντάνκβερτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα του συζητά την πιθανότητα να στείλει επιθεωρητές στις χώρες αυτές της ΕΕ προκειμένου να συνομιλήσει με παραγωγούς και να εξασφαλίσει την άμεση εξαγωγή, αφού αρθεί το εμπάργκο.

Μόλις λυθεί το ζήτημα, αυτές οι συζητήσεις με τους παραγωγούς θα επιτρέψουν τις μεταφορές από μεσάζοντες που έχουν εγκριθεί από τους επιθεωρητές της Ρωσίας, αφού η ανάγκη τροφοδότησης της ρωσικής αγοράς είναι επιτακτική.

"Όλα αυτά, με την προϋπόθεση βέβαια πως οι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας θα αρθούν" σημειώνει ο Αλεξέι Αλεξένκο, μέλος του οργανισμού.

"Το εμπάργκο θα διαρκέσει, όσο ισχύουν οι κυρώσεις σε βάρος μας.

Το πιο σημαντικό είναι πως συνειδητοποιήσαμε πόσο κρίσιμη είναι η αγροτική παραγωγή για την οικονομία μας" δηλώνει ο Ντάνκβερτ και συμπληρώνει: "Η βιομηχανία αυτή αναπτύσσεται και σύντομα θα έρθει ο καιρός που θα μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις σε φαγητό - αυτός είναι ο στόχος".

Ο Αλεξένκο πρόσθεσε πως θα είναι πολύ δύσκολο για τις αγορές της ΕΕ να βρουν και πάλι το δρόμου τους προς τη ρωσική αγορά. "Είμαστε ήδη στη διαδικασία υπογραφής μακροχρόνιων συμφωνιών για προμήθειες από χώρες όπως το Ιράν, η Κίνα και η Ινδία".

 

Πηγή: Russia Today/news247.gr

 

mesaralive  19 March, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα