Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

neakriti.gr  21 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Με καλές καιρικές συνθήκες και ανοιξιάτικη διάθεση θα γίνει ο εορτασμός της εθνικής επετείου και οι μαθητικές παρελάσεις στο νησί μας

Με αρκετά καλό καιρό θα κυλήσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου για τους Κρητικούς ενώ εξίσου καλές καιρικές συνθήκες προβλέπονται και ανήμερα του εορτασμού της εθνικής επετείου, γεγονός που σημαίνει ότι θα διεξαχθούν με σύμμαχο τον ήλιο, οι μαθητικές  παρελάσεις.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα  :«Για το τριήμερο θα διατηρεί ανοιξιάτικό σκηνικό του καιρού με πρόσκαιρες νεφώσεις , ιδιαιτέρα στα βόρεια τμήματα του νησιού αλλά και διαστήματα καλοκαιρίας. Δεν αναμένονται φαινόμενά και στα νότια πολύ καλές καιρικές συνθήκες με περισσότερη ηλιοφάνεια .  οι άνεμοι θα συνεχίσουν α πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει 4- 5 μποφόρ  στις περισσότερες περιοχές.

 

Και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε ανοιξιάτικα επίπεδα φθάνοντας του 10-12 βαθμούς τη νύχτα και νωρίς το πρωί ενώ  κατά την διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα αγγίξει του 17- 20 βαθμούς Κελσίου κυρίως για τα νότια».

Αρκετά καλός καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Μάλιστα ο κ. Λέκκας αναφερόμενος και στην ημέρα της 25ης Μαρτίου οπότε και θα διεξαχθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με τις παρελάσεις τόνισε , ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα υπάρξουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Για σήμερα εξαιτίας του βορείου ρεύματος έχουν αναπτυχθεί νεφώσεις ενώ στις δυτικές περιοχές στα ορεινά, ενδεχομένως να σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται στα πελάγη σε Κεντρικό και Δυτικό με ένταση στα 5-6 μποφόρ δυτικά και ανατολικότερα η ένταση των ανέμων θα φθάσει μέχρι και τα 4 μποφόρ.

Στα νότια του νησιού οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι  με την ένταση τους  να φθάνει κατά τόπους τα  5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα αγγίξει τους 16, ενώ σε ανατολικά και νότια έως 18 βαθμούς

Ο καιρός για αύριο Παρασκευή

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Λέκκα : «Για αύριο  μόνο το πρωί  το σκηνικό του καιρού θα περιλαμβάνει νεφώσεις στα βόρεια πρόσκαιρα  αυξημένες με μικρή και πάλι πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές στα ορεινά τμήματα. Από το  μεσημέρι και μετά αναμένεται η εικόνα του καιρού να είναι πιο βελτιωμένη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Κεντρικό και Δυτικό Κρητικό πέλαγος, φθάνοντας  τα 5-6 μποφόρ κατά τόπους στα νότια, ενώ  στα 4 μποφόρ θα φθάσει στα ανατολικά τμήματα του νησιού.

Η θερμοκρασία σταδιακά θα κυμανθεί από  9-10 βαθμούς το πρωί η  ελάχιστη. Στα Ανατολικά και Νότια γύρω στους 12βαθμούς. Οι μέγιστες θα κυμανθούν έως  17 βαθμούς ενώ ανατολικά και νότια θα φθάσουν τους  18-19 βαθμούς».

 

neakriti.gr  21 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα