
Η Σουηδέζα έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ, από την οποία ξεκίνησε «η σχολική απεργία για το κλίμα», προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, έγινε γνωστό σήμερα από έναν από τους τρεις Νορβηγούς βουλευτές που την πρότειναν για το βραβείο.
«Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών», δήλωσε ο Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.
«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα στο οποίο βλέπω μάλλον τη βασικότερη συνεισφορά στην ειρήνη», πρόσθεσε.
Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια έχει αναχθεί σε σύμβολο της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής καλώντας τους μαθητές σε μια «παγκόσμια σχολική απεργία» κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.
Δείτε επίσης
- Reuters: Ο Τραμπ δείχνει την πύλη εξόδου σε 240.000 Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου
- Στις Βρυξέλλες οι 27 της ΕΕ για την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής: Στο επίκεντρο η Ουκρανία
- Τραμπ: Ιστορική ομιλία 100 λεπτών στο Κογκρέσο - «Έτοιμη η Ρωσία για διάλογο με την Ουκρανία»
- Τουσκ: 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζητούν από 300 εκατομμύρια Αμερικανούς να τους προστατεύσουν
- Φον ντερ Λάιεν: 800 δισ. ευρώ για την ευρωπαϊκή Άμυνα