Η “Μαύρη Τρύπα” του ΟΠΕΚΕΠΕ

mesaralive.gr  14 December, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Η “Μαύρη Τρύπα” του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κι ενώ σε λίγότερο απο μια εβδομάδα αναμένεται η πληρωμή της β' δόσης της Βασικής Ενίσχυσης, τό πόσο που αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών παραμένει ακόμα και σήμερα γρίφους για δυνατούς λύτες.

Όλα αυτά, μετά το φιάσκο της πρώτης δόσης που το συνολικό ποσό που πιστώθηκε ήταν αισθητά μειωμένο σε σχέση με αυτα που είχαν ανακοινωθεί, με αγρότες και κτηνοτρόφους στην Κρήτη να τρίβουν τα μάτια τους και να αγανακτούν με τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό απο έναν οργανισμό που δεν αποτελεί ανεξάρτητη αρχή, υπαγεται στο ΥΠΑΑΤ κι εποπτεύεται (;) απο τον αρμόδιο Υπουργό.

Πολλοί είναι λοιπόν οι παραγωγοί στην Κρήτη,αλλα και σε όλη την Ελλάδα που είσέπραξαν κουτσουρεμένα πόσα τον Οκτώβρη,ενώ εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι εξακολουθεί να υφίσταται μια, άνευ προηγουμένου, τιμωρία για μεγάλο αριθμό παραγωγών απο την Κρήτη που κατέχουν αγροτεμάχια και σε άλλη Περιφέρεια, με αποτέλεσμα, λόγω διασταυρωτικών...ελέχγων που ανακοινώθηκαν μετά απο κάποιες περιπτώσεις παρατυπιών στις δηλώσεις ορισμένων, να παραμένουν απλήρωτοι, σε καθεστώς ομηρίας, απο το 2021(!) χιλιάδες παραγωγοί,χωρίς πραγματικά καμία εξήγηση.

Η απάντηση απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε όποιον επικοινωνεί; "Δεν ξέρουμε", "Δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα".

Μαρτυράνε μόνοι τους πλέον...Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και το χειρότερο είναι ότι όλος αυτός ο κόσμος που έχει στοχοποιηθεί ξεκάθαρα, δεν πρόκειται να πληρωθεί ούτε αυτή τη φορά.

Μακάρι να μας διαψεύσουν...

Ας μην ξεχνάμε, τέλος, τους 12000 παραγωγούς της Ένωσης Ηρακλείου που φαίνεται να μένουν εκτός β' δόσης ελέω...monitoring. Tραγέλαφος!

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το όργιο αυθαιρεσίας και κακοδιαχείρισης απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Τι κάνει και τι λέει για όλα αυτά ο κύριος Αυγενάκης; Θα υπάρξει (επιτέλους) ουσιαστική πολιτική παρέμβαση;

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  14 December, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα