H λακκούβα-παγίδα στον Κόκκινο Πύργο

  20 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
H λακκούβα-παγίδα στον Κόκκινο Πύργο

Λακκούβα βάθους 15 πόντων στην οποία σκάνε καθημερινά λάστιχα τουλάχιστον δυο αυτοκινήτων!

Υπάρχει μια λακκούβα, που ειδικά τη νύχτα που έχει ελλειπή φωτισμό, πέφτουν μέσα σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα, αλλά τουλάχιστον δυο έχουν βλάβες στα λάστιχα. Μάρτυς ο ίδιος εγώ, που πήγαμε με φίλους για καφέ στη περιοχή, που δεν είναι άλλη από τον Κόκκινο Πύργο, αμέσως μετά τη στροφή στο λιμανάκι.
Αν κάποιος τρέχει πάνω από 40 km/h και δεν παρακάμψει τη λακκούβα τη συγκεκριμένη, λόγω βάθους τουλάχιστον 15 εκ και απότομου και κοφτερού οδοστρώματος, δεν θα προλάβει να πάει λίγα μέτρα, και θα διαπιστώσει πως του έχει σκάσει το λάστιχο!
Στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε το λάστιχο, κάτοικος της περιοχής μας είπε πως κάθε μέρα έχουμε τουλάχιστον δυο παρόμοια περιστατικά στο ίδιο σημείο σαν το δικό μας.
Και ρωτάω τώρα εγώ, αν πέσει κάποιος νέος τη νύχτα με μηχανάκι και σκοτωθεί, ποιος θα φταίει?
Σήμερα επισκεφθήκαμε και πάλι τη λακκούβα, με σκοπό να δούμε τι υλικά χρειάζεται για να τη φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι...
Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε πως κάποιος εκεί δίπλα, που είχε και ο ίδιος γίνει μάρτυρας παρόμοιων με το δικό μας περιστατικών, τι μας είπε;
-Παιδιά δεν θα το πιστέψετε, φόρτωσα στο αυτοκίνητο μου σήμερα τσιμέντο, πήρα και ένα φτυάρι, και μόλις τελειώσω με τις δουλειές μου μπορεί και σήμερα τη νύχτα, θα βρω και άμμο, και θα φτιάξω μόνος μου τη λακκούβα! 
Μάλιστα μας έδειξε και τα υλικά μέσα στο αυτοκίνητό του, για του λόγου το αληθές!
-Και από πού είσαι φίλε μου? Τον ρωτάω, από δω από τον Κόκκινο Πύργο;
-Όχι, από την Αγία Γαλήνη είμαι!
- Ε καλά, τι να πω, άνθρωπος από την Αγία Γαλήνη ήρθε για να φτιάξει τις λακκούβες στον Κόκκινο Πύργο;
Να λοιπόν μια λύση, να έχουμε όλοι στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μας και εμείς μισό σακί τσιμέντο, μια δυο σακούλες άμμο, ένα φτυάρι και ένα μυστρί...
Που να τρέχει τώρα η Νομαρχία να έρχεται από το Ηράκλειο, που θέλει σφραγίδες, αιτήσεις, που να πληρώνει τιμολόγια ο Δήμος σε τόσα αυτοκίνητα με σκασμένα λάστιχα, εδώ θέλει συνοπτικές διαδικασίες!
 

Κείμενο - φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

 

  20 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα