Γρήγορο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο
Υλικά
Μερίδες: 12
1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
4 φακελάκια με σκόνη για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
1 φακελάκι με σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
γάλα (όσο προβλέπεται στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών)
Διαδικασία
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Κρατάμε λίγα στην άκρη για γαρνίρισμα.
Φτιάχνουμε χωριστά τα δύο είδη κρέμας χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ποσότητα γάλακτος.
Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στη σοκολατένια κρέμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα κορνέ και κάνουμε με αυτή σχέδια πάνω στο σοκολατένιο μείγμα.
Εναλλακτικά, την απλώνουμε σε στρώση.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες προτού σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Βορίζια: Στο Ηράκλειο ο Ν. Ανδρουλάκης για σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς
- Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας: Άδεια θρανία, κενά στρατόπεδα και έλλειψη εργαζομένων
- Το Oλοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου – Η τελευταία πράξη του δράματος
- Κεφτεδάκια γιουβέτσι
- Το «τρίγωνο» που ενοχλεί την Άγκυρα: Τι κρύβει η «Νηρηίς» νότια της Κρήτης





