Γρήγορο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο

Υλικά
Μερίδες: 12
1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
4 φακελάκια με σκόνη για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
1 φακελάκι με σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
γάλα (όσο προβλέπεται στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών)
Διαδικασία
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Κρατάμε λίγα στην άκρη για γαρνίρισμα.
Φτιάχνουμε χωριστά τα δύο είδη κρέμας χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ποσότητα γάλακτος.
Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στη σοκολατένια κρέμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα κορνέ και κάνουμε με αυτή σχέδια πάνω στο σοκολατένιο μείγμα.
Εναλλακτικά, την απλώνουμε σε στρώση.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες προτού σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Φυτικές ίνες: Τι αλλάζει στο σώμα σου μόλις τις αυξήσεις
- Διακοπές: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα
- Εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα
- Τουρισμός: Η Ελλάδα στο top5 των προορισμών το καλοκαίρι
- Μια ακόμη ζωή χαμένη στη Μεσαρά: Δεν είναι απλώς η “κακιά στιγμή”