Γρήγορη γαριδομακαρονάδα με ούζο

Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε τα κεφάλια και την ουρά)
3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
60 ml ούζο
500 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
ξύσμα από 1 λεμόνι
400 γρ. σπαγγέτι
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τη γρήγορη γαριδομακαρονάδα με ούζο σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Πιέζουμε ελαφρά τα κεφάλια των γαρίδων, για να βγάλουν τα νόστιμα ζουμιά τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το ούζο, τα ντοματίνια, τον κρόκο Κοζάνης, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια, για να έχουμε μια ζουμερή μακαρονάδα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στα μακαρόνια τις γαρίδες με τα σκόρδα, τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και το ξύσμα λεμονιού.
Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Μητσοτάκης στο Φράγμα Πλακιώτισσας: «Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για δημοπράτηση δικτύων»
- Κ. Τσιάρας: Αποζημιώσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους
- Δήμος Γόρτυνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του Ράλλυ Κρήτης
- Προς ολοκλήρωση η δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής
- Έτσι γίνεται εύκολα η μεταβίβαση αυτοκινήτου: πλατφόρμα και προϋποθέσεις