Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η κατανομή των θέσεων

  30 November, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η κατανομή των θέσεων

Τον ακριβή αριθμό των μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο που θα καλυφθούν μέσω του πρώτου πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, καθώς και την κατανομή τους στους φορείς ανά κλάδο και ειδικότητα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιβεβαίωσε όλα τα δημοσιεύματά μας που ανάφεραν πως οι μόνιμοι διορισμοί που θα γίνουν μέσω του Γραπτού Διαγωνισμού θα είναι πάνω από 5.000 άτομα

Η μερίδα του λέοντος από το σύνολο των θέσεων θα δοθεί σε διοικητικούς υπαλλήλους (1.700 προσλήψεις). Τις διεκδικούν υποψήφιοι με οποιοδήποτε τίτλο σπουδών, ελληνικών ή ξένων πανεπιστημίων. Αυτό σημαίνει ότι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ και από εκπαιδευτικούς!

Ποια είναι η ύλη και πως πραγματοποιείται η προετοιμασία εξ αποστάσεως

Όπως έχει γνωστό η ύλη έχει βγει ενώ ήδη οι ενδιαφερόμενοι για μόνιμο διορισμό έχουν ξεκινήσει εξ αποστάσεως προετοιμασία μέσω του goLearn με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα (Δείτε εδώ)

Αυτός είναι ο αριθμός των θέσεων (ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ Π.Ε.)

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022 και 2023 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 5.124, εκ των οποίων οι 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι στην κατανομή των θέσεων ανά υπουργείο περιλαμβάνονται συγκεντρωτικά όλες οι θέσεις στην κεντρική υπηρεσία, τις γενικές και ειδικές γραμματείες, τις αποκεντρωμένες - περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και τα ΝΠΔΔ, και ΝΠΙΔ που είναι υπό την εποπτεία του κάθε υπουργείου. Συγκεντρωτικά επίσης αποτυπώνονται και οι θέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στης ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα, θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού, στον οποίο θα συμμετάσχουν όσοι επιτύχουν στο πρώτο στάδιο.

Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων για τις θέσεις

 

  30 November, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα