Γκρατέν με πέννες, χωριάτικο λουκάνικο και κρέμα γάλακτος
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά πέννες
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες
½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 φλιτζ. τυρί γκούντα τριμμένο
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βράζουμε τις πένες και τις σουρώνουμε. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρώς τις ροδέλες του λουκάνικου από όλες τις μεριές. Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πιρέξ απλώνουμε τις μισές πέννες, τo μισό λουκάνικο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό γκούντα. Ανακατεύουμε καλά, από πάνω πασπαλίζουμε τη φέτα χωρίς να ανακατέψουμε, έτσι ώστε να χωρίζει το ένα στρώμα ζυμαρικών από το άλλο.
Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες πένες, το λουκάνικο, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά. Ισιώνουμε την επιφάνεια του γκρατέν και το ψήνουμε για 30΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό.
Φωτογραφία: Αnt Dunkan- Styling: Tony Hutchinson- Food Styling: Lottie Covel
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο