Γκασπάτσο: Κρύα ντοματόσουπα ιδανική για τον καύσωνα
Υλικά
Μερίδες: 6
1 κιλό ώριµες ντοµάτες, τριμμένες
80 γρ. µπαγιάτικο λευκό ψωµί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και χοντροκοµµένη
1 µικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκοµµένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για το σερβίρισμα
1 μικρό τρυφερό αγγουράκι, ψιλοκοµµένο
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκοµµένη
1 μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκοµµένη
1 μικρό ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε γκασπάτσο: κρύα ντοματόσουπα, χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μαζί με το ψωµί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπίπερο, µέχρι να οµογενοποιηθούν καλά.
Ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάµε µέχρι το µείγµα να γίνει κρεµώδες. Βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας σε ένα μπολ. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και στολίζουμε με όση από τη γαρνιτούρα θέλουμε.
Δείτε επίσης
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Έκτακτο δελτίο EMY: Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια Δευτέρα και παραμονή Χριστουγέννων
- Πώς θα αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών
- Τέλη κυκλοφορίας 2025: Χωρίς παράταση φέτος για την πληρωμή τους – Η τελική προθεσμία