Γιουβέτσι με αρνίσιο κιμά και άνηθο
Τί comfort food όταν υπάρχει το μελωμένο γιουβέτσι; Το συγκεκριμένο είναι και εύκολο και γευστικότατο.
Υλικά
300 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
500 γρ. αρνίσιος κιμάς
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος ή μάραθος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να μελώσουν. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τώρα στο σκεύος 1 κουταλιά από το υπόλοιπο λάδι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το μπαχάρι και τη δάφνη για 10-15 λεπτά, κομματιάζοντάς τον και ανακατεύοντάς τον συνέχεια, μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια καλή βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά σε ένα μέτριο ταψί, το απλώνουμε και το ψήνουμε για 25 λεπτά.Προσθέτουμε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 400-500 ml καυτό νερό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να μελώσει το φαγητό.
Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε τον άνηθο ή τον μάραθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.