Γέννηση σπάνιου παπαγάλου στη Βραζιλία.

mesaralive.gr  08 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Γέννηση σπάνιου παπαγάλου στη Βραζιλία.

Ένας σπάνιος παπαγάλος του είδους «Lear Macaw» αποτελεί τον νέο κάτοικο του ζωολογικού κήπου του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, με τους βιολόγους του πάρκου να έχουν αναλάβει τη φροντίδα του.

Είναι η πρώτη φορά το σπάνιο πτηνό αναπαράγεται σε κάποιον ζωολογικό κήπο του νότιου ημισφαιρίου και, παρόλο που ως νεογέννητο δεν γοητεύει με την εμφάνισή του, για τους υπεύθυνους του πάρκου είναι από τώρα το πιο όμορφο πλάσμα του πλανήτη.

Με μόλις 1.300 παπαγάλους αυτού του είδους να έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα στη Γη, η προστασία τους και η αναπαραγωγή τους αποτελεί πρόκληση για τους βιολόγους, οι οποίοι φρόντισαν να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες, για να γεννηθεί το πτηνό.

REUTERS

Γέννηση σπάνιου παπαγάλου στη Βραζιλία

Όσο για την επόμενη πρόκληση; Οι βιολόγοι ευελπιστούν να κρατήσουν στη ζωή το παπαγαλάκι, το οποίο γεννήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ μια ολόκληρη ομάδα έχει αναλάβει να το φροντίζει ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το ιδιαίτερο πτηνό ζει μακριά από τους γονείς του μέχρι να κριθεί ασφαλής η συνύπαρξή τους, ενώ δεν έχει ακόμη όνομα, με τους υπεύθυνους του πάρκου να περιμένουν να περάσουν μερικές εβδομάδες, για να διαπιστωθεί αν είναι θηλυκό ή αρσενικό.

Σε περίπου έξι μήνες, εφόσον όλα πάνε καλά, ο παπαγάλος θα έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μπλε πούπουλα του είδους του, αφήνοντας πίσω στο παρελθόν την εικόνα του ως νεογέννητο.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

mesaralive.gr  08 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα