Γεμιστά λαζάνια ρολό της Αργυρώς
Υλικά
12 λαζάνια
500 gr μοσχαρίσιο κιμά
600 gr σάλτσα ντομάτας σπιτική ή εμπορίου
100 gr παρμεζάνα τριμμένη
150 gr μοτσαρέλα τριμμένη
Ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 4 κ.σ. σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, να παραμείνει ζουμερή.
Παράλληλα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό και, μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα λαζάνια για 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
Τα μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Τα αραδιάζουμε στη συνέχεια σε λαδωμένο ταψί απλωτά, να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Με ένα κουτάλι στραγγίζουμε κιμά από τη σάλτσα και βάζουμε λίγη ποσότητα πάνω σε κάθε ζυμαρικό.
Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα και τυλίγουμε σε ρολό. Ακουμπάμε το ρολό σε λαδωμένο μικρό ταψί με την ένωση
προς τα κάτω για να μην ανοίξει.
Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά, βάζοντάς τα στο ταψί κοντά το ένα με το άλλο, με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Τέλος, περιχύνουμε με τη ζουμερή σάλτσα κιμά που έχει απομείνει και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε τα ρολά στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 200°C, για 12-15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά και ζουμερά, γαρνίροντας, αν θέλουμε, με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





