Γεμάτοι μικρόβια οι άντρες με μούσια. Τι δείχνει νέα έρευνα;

mesaralive.gr  05 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Γεμάτοι μικρόβια οι άντρες με μούσια. Τι δείχνει νέα έρευνα;

Ξεπερνούσαν σε βρομιά και τη λεκάνη της τουαλέτας.

Μπορεί οι γυναίκες να... τρελαίνονται στη θέα αντρών με μούσια όμως σύμφωνα με έρευνα αυτοί που δεν ξυρίζονται κουβαλούν πάνω τους μικρόβια.

Επιστήμονες στο Μεξικό με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Τζον Γκόλομπικ εξέτασαν στο εργαστήριό τους τι περιείχε η γενειάδα των ανδρών του υπό έρευνα δείγματος και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας πολλά από τα μούσια των ανδρών που εξετάστηκαν περιείχαν φυσιολογικό αριθμό βακτηριδίων, όμως υπήρχαν και πολλά στα οποία βρέθηκαν σοβαρά μικρόβια, ακαθαρσίες και ούρα που ξεπερνούσαν σε βρομιά και τη λεκάνη της τουαλέτας.

Μάλιστα ο  Γκόλομπικ που δήλωσε έκπληκτος με τα αποτελέσματα της έρευνας για να τονίσει την... επικινδυνότητα των βακτηριδίων είπε πως αν τα δείγματα που πήραν προέρχονταν από σύστημα ύδρευσης, θα έδιναν εντολή να το κλείσουν διότι ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Μπορεί βέβαια τα συγκεκριμένα βακτήρια να μην προκαλούν αρρώστιες όμως όπως δηλώνει ο μικροβιολόγος: «Υπήρχε ένας βαθμός ακαθαρσίας που είναι -το λιγότερο- ενοχλητικός».

Έτσι όσοι διαθέτουν μούσια θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την υγιεινή των χεριών τους καθώς και να κάνουν εκτεταμένο «scrubbing» με σαπούνι στην περιοχή του προσώπου και των τριχών.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι το ξύρισμα.

 

Πηγή: protothema.gr

 

mesaralive.gr  05 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ