Φωτο-υπερθέαμα: Η ολική έκλειψη ηλίου μάγεψε τη Βόρεια Αμερική - Τα σύννεφα διαλύθηκαν εγκαίρως

https://www.huffingtonpost.gr/  09 April, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Φωτο-υπερθέαμα: Η ολική έκλειψη ηλίου μάγεψε τη Βόρεια Αμερική - Τα σύννεφα διαλύθηκαν εγκαίρως

Η 8η Απριλίου ήταν η ημέρα που ...υπολειτούργησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς απέμειναν με το βλέμμα στραμμένο προς το Διάστημα!

Αφού θαύμασαν το ”μεσημεριανό σκοτάδι” της ολικής έκλειψης ηλίου σε όλη την Αμερικανική ήπειρο, πολλές χιλιάδες άνθρωποι θεατές απέμειναν κολλημένοι να θαυμάζουν και τα... φώτα φρένων των μπροστινών αυτοκινήτων τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς η κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους αυξήθηκε για πολλές - πολλές ώρες.

Πλήθη αυτοκινητιστών που έφευγαν από το απομακρυσμένο βόρειο Νιου Χάμσαϊρ αργά το απόγευμα ακινητοποιήθηκαν πρακτικά στους τοπικούς δρόμους, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα, ορισμένοι οδηγοί είχαν διανύσει μόνο 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) σε εννέα ώρες!

Το Υπουργείο Μεταφορών του Νιού Χάμσαϊρ προέτρεψε για υπομονή και είπε ότι υπήρχαν περίπου 22.000 περισσότερα οχήματα που επισκέφθηκαν τη μικροσκοπική πολιτεία σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Μεγάλη κίνηση σημειώθηκε επίσης στο Βερμόντ και τη Μασαχουσέτη.

Για αυτούς τους άτυχους ταξιδιώτες, το κυκλοφοριακό ”μπλακάουτ” οδήγησε σε ένα απογοητευτικό τέλος μετά από μια συναρπαστική μέρα για όσους είχαν την τύχη να δουν το θέαμα της έκλειψης σε καθαρό ουρανό.

Τα φώτα του δρόμου άναψαν και πλανήτες εμφανίστηκαν στον ουρανό, καθώς το φεγγάρι κάλυπτε τον ήλιο για λίγα λεπτά σε όλη τη Γη. Τα σκυλιά ούρλιαξαν, οι βάτραχοι έκρωξαν και μερικοί άνθρωποι έκλαιγαν(!)

Όλα αυτά ως ”συμπτώματα” της σπάνιας ολικής έκλειψης του Ηλίου που έγινε ορατή στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Σχεδόν όλοι στη Βόρεια Αμερική μπορούσαν να δουν τουλάχιστον μια μερική έκλειψη, όσο ο καιρός το επέτρεπε.
Η επόμενη έκλειψη από ακτή σε ακτή στις ΗΠΑ θα ακολουθήσει μετά από 21 χρόνια.

 

https://www.huffingtonpost.gr/  09 April, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα