Φωτιές: υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα στην Κρήτη

  12 August, 2022 ΑΡΘΡΑ
Φωτιές: υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα στην Κρήτη

Σε «κίτρινο» συναγερμό βρίσκονται Αττική, Εύβοια, Κρήτη και νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για να σημειωθεί πυρκαγιά στις συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με τον χάρτη που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Οι περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε «κίτρινο» συναγερμό
Συγκεκριμένα, στον νομό Αττικής, Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου στην Κρήτη, καθώς και των νήσων όπως Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία κλπ, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα παρακαλούνται οι πολίτες των περιοχών να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

  12 August, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα