Φρέσκα ζυμαρικά με ανθότυρο

Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
125 ml νερό
2 πρέζες αλάτι
Για τη σάλτσα
40 γρ. βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Αλάτι
50 γρ. φρέσκο ανθότυρο
Ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε 125 ml νερό και 2 πρέζες αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη και τη δουλεύουμε λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντας με αλεύρι τον πάγκο όποτε είναι αναγκαίο.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρόλο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε φαρδιά ζυμαρικά σαν μακριές χυλοπίτες.
Τα ανοίγουμε με τα χέρια να ξετυλιχτούν και τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα διατηρούμε ζεστά για το τελείωμα της συνταγής.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 600 ml νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγουν στην επιφάνεια.
Αφαιρούμε 1 φλιτζ. βραστό νερό από τα ζυμαρικά και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο ανθότυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στο υγρό των ζυμαρικών.
Ρίχνουμε τα γλυκά σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ανθότυρο αμέσως με λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Δείτε επίσης
- Nations League: Τα “τρόμερα μωρα” του Ιβαν έστειλαν την Ελλάδα στην League A
- Ο Τεντόγλου εκτός βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 2019
- Μπακαλιάρος πλακί, γιαχνί ή αγιορείτικος; 26 συνταγές για φούρνο και κατσαρόλα
- Δώρο Πάσχα 2025: Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται
- Η Νηστεία στις Ζώνες Μακροβιότητας: Το Κλειδί για Υγεία και Μακροζωία