Φρέσκα ζυμαρικά με ανθότυρο

Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
125 ml νερό
2 πρέζες αλάτι
Για τη σάλτσα
40 γρ. βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Αλάτι
50 γρ. φρέσκο ανθότυρο
Ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε 125 ml νερό και 2 πρέζες αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη και τη δουλεύουμε λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντας με αλεύρι τον πάγκο όποτε είναι αναγκαίο.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρόλο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε φαρδιά ζυμαρικά σαν μακριές χυλοπίτες.
Τα ανοίγουμε με τα χέρια να ξετυλιχτούν και τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα διατηρούμε ζεστά για το τελείωμα της συνταγής.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 600 ml νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγουν στην επιφάνεια.
Αφαιρούμε 1 φλιτζ. βραστό νερό από τα ζυμαρικά και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο ανθότυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στο υγρό των ζυμαρικών.
Ρίχνουμε τα γλυκά σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ανθότυρο αμέσως με λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Δείτε επίσης
- Μεζέδες για ούζο: 45 συνταγές όλο καλοκαίρι
- Τι ετοιμάζει η Κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ
- «Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην Ευρώπη» - «Ο Πούτιν έχει πολλές απαιτήσεις»
- Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Γιατί χαρακτηρίζει τους καύσωνες «σιωπηλούς δολοφόνους»
- Ποια είναι τα επόμενα τριήμερα μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Όλες οι επίσημες αργίες