Φράουλα γλυκό του κουταλιού, με κονιάκ
Υλικά
Βάρος: για περίπου 2 κιλά
1.000 γρ. ώριμες φράουλες, ζυγισμένες καθαρισμένες
1.000 γρ. ζάχαρη
100 ml κονιάκ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το γλυκό του κουταλίου φράουλα με κονιάκ, πρώτα πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να στεγνώσουν, απλωμένες πάνω σε καθαρές πετσέτες.
- Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ.
- Σείουμε την κατσαρόλα ή ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην κομματιαστούν οι φράουλες.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε κατά μέρος για 1 βράδυ, ώστε οι φράουλες να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Την επόμενη ημέρα μεταφέρουμε την κατσαρόλα όπως είναι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας σχολαστικά, μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.
- Μοιράζουμε τις φράουλες σε αποστειρωμένα βαζάκια, συμπληρώνοντας με το σιρόπι τους, που πρέπει να τις καλύπτει εντελώς.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





