Φουρνιστή μακαρονάδα Puttanesca
Μερίδες: 3-4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Η μακαρονάδα καταναλώνεται καλύτερα εντός της ίδιας μέρας, όμως μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες και να την απολαύσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά για τη πουτανέσκα:
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
350-400 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
20 περίπου, Ελιές Καλαμών σε άλμη, χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.γλ. μπούκοβο
210 γρ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα:
500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά
½ ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
2) Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, τα ντοματίνια, τις Ελιές Καλαμών σε άλμη, χωρίς κουκούτσι Ομοσπονδία, την κάπαρη, το μπούκοβο και περιχύνουμε με 3-4 κ.σ ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον ζωμό ανακατεύουμε και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα ντοματίνια να λιώνουν.
3) Όσο ψήνεται η πουτανεσκα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, υπολογίζοντας 1 λεπτό λιγότερο από τον μικρότερο χρόνο μαγειρέματος που αναφέρει.
4) Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα δεν τα σουρώνουμε τα μεταφέρουμε αμέσως στο πυρίμαχο σκεύος με την πουτανέσκα. Προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας απο το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν τελείως τα ζυμαρικά απο την πουτανέσκα.
5) Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο φυτικό τυρί, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.