Φουντιδάκης: «Ως το Νοέμβρη οι τουρίστες στην Αγία Γαλήνη που είναι στους κορυφαίους προορισμούς»

mesaralive.gr  29 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Φουντιδάκης: «Ως το Νοέμβρη οι τουρίστες στην Αγία Γαλήνη που είναι στους κορυφαίους προορισμούς»

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται τα καταλύματα στην Αγία Γαλήνη

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται τα καταλύματα στην Αγία Γαλήνη, τα οποία δέχονται χιλιάδες επισκέπτες – κατά κύριο λόγο- από την κεντρική Ευρώπη.

Στην Αγία Γαλήνη ευχαριστημένοι είναι μέχρι στιγμής οι επιχειρηματίες με την κίνηση. Όπως επισημαίνουν  ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων στο διάσημο παραθεριστικό μέρος του νότιου Ρεθύμνου η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, αν και οι συνθήκες που διαμορφώνονται χρόνο με το χρόνο για το τουριστικό προϊόν λόγω της οικονομικής συγκυρίας είναι γενικά δύσκολες. Το γεγονός όμως ότι η Κρήτη είναι μέσα στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, συμπαρασύρει όλους τους «τοπ» προορισμούς, όπως είναι η Αγία Γαλήνη.

Οι καταστηματάρχες βλέπουν θετικά μηνύματα έχοντας μπει στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, ελπίζοντας πως το πρόσημο θα είναι τελικά θετικό για όλους.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Γαλήνης και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό, κ. Μανόλης Φουντιδάκης, μιλώντας στο ekriti.gr επισήμανε πως αυτή τη στιγμή οι πληρότητες στα ξενοδοχεία φτάνουν το 80%.

Μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα φτάσουν το 100%, ενώ σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η επισκεψιμότητα ως και την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με τον κ. Φουντιδάκη, οι επισκέπτες είναι κυρίως από τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ υπάρχουν και τουρίστες από την Ολλανδία. Φυσικά δε λείπουν και οι ντόπιοι επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν όμως είτε ολιγοήμερες διακοπές, είτε ακόμη και μονοήμερες εκδρομές, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

 «Αγκάθι» για το οποίο γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να λυθεί είναι το θέμα του οδικού δικτύου και των υποδομών. «Αν δεν είχαμε αυτά τα θέματα, ο Τουρισμός στη νότια Κρήτη θα απογειωνόταν», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φουντιδάκης.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή από την Περιφέρεια Κρήτης, γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση του οδικού δικτύου του Νομού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ποσό των 2 εκ. ευρώ που αναμένεται να εκταμιευθεί για να γίνει μια σειρά παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο από το Ηράκλειο ως την Αγία Γαλήνη, με στόχο την αποκατάσταση του. Και αναμένονται και νέες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του νησιού.

«Το νότιο Ρέθυμνο και η νότια Κρήτη γενικά είναι ένας ιδανικός προορισμός, για όλους. Με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, είναι βέβαιο ότι θα πάμε ακόμη πιο καλά», καταλήγει ο κ. Φουντιδάκης

 

mesaralive.gr  29 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ