Φοβουνται ότι θα μείνουν χωρίς αποζημιώσεις, μετά τις βροχές...

vianntika.gr  19 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Φοβουνται ότι θα μείνουν χωρίς αποζημιώσεις, μετά τις βροχές...

Περιορισμένες ζημιές ως σήμερα, αλλά και παρακολούθηση της εξέλιξης της πορείας των αμπελώνων, είναι οι διαπιστώσεις του ΕΛΓΑ από τις αυτοψίες που έχουν γίνει ως σήμερα μετά τη νεροποντή των τελευταίων 24ωρων.

Συμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ είδαν τα αμπέλια και έχουν αποφανθεί πως οι ζημιές δε θα είναι τόσο μεγάλες. Σε κάθε περίπτωση αυτό που συνιστάται από τον Οργανισμό είναι η παρακολούθηση της ανάπτυξης και ωρίμανσης των σταφυλιών. Αν και εφόσον διαπιστωθούν ζημιές στο επόμενο διάστημα, τότε θα κινηθεί η ανάλογη διαδικασία.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία προβληματίζει τους αμπελουργούς, που μέσα από το viannitika.gr έκαναν λόγο για μια «τυφλή» ζημιά. Μια καταστροφή, η οποία θα φανεί το επόμενο διάστημα. 

Οι αμπελουργοί, έχοντας στο μυαλό τους και το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές έχουν μείνει χωρις ουσιαστική στήριξη ενώ είχαν υποστεί ζημιές, φοβουνται πως το επόμενο διάστημα, αν και η πραγματικη καταστροφή θα φανεί, εκείνοι θα μείνουν να κοιτούν τα σαπισμένα τους σταφύλια...

 

vianntika.gr  19 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα