Fireside chat με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη (Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός)

https://banks.com.gr/  19 January, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Fireside chat με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη (Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός)

Ένα ενδιαφέρον Fireside chat με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο – Συμμετοχές 5G A.E., Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των Hellenic Innovation Forum & Awards 2021.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, το Επενδυτικό Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, απέσπασε credits από την Ε.Ε..

Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων ή/και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G στην Ελλάδα σε κλάδους όπως:  μεταφορές/εφοδιαστική (logistics), μεταποίηση, βιομηχανία, αγαθά και δίκτυα κοινής ωφέλειας, υγεία, τουρισμός, πληροφόρηση και μέσα ενημέρωσης.

Στο ενεργητικό του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός μπορούν να συμμετέχουν ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές.

Ο κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης μιλώντας στον δημοσιογράφο Δημήτρη αλλά, τόνισε ότι: “Η καινοτομία συγχέεται με την εφεύρεση ή την ανακάλυψη. Είναι κάτι ευρύτερο, είναι ο συνδυασμός υπαρχόντων τεχνολογικών στοιχείων σε ένα νέο αποτέλεσμα, το οποίο διευκολύνει ή ευνοεί την εμπορική διάθεση προϊόντων”.

Παράλληλα ανέφερε ότι: “Το βασικό κεφάλαιο του ΦΑΙΣΤΟΣ προήλθε από την συνεισφορά του διαγωνισμού παραχώρησης των συχνοτήτων 5G. Πέραν του κεφαλαίου που προσφέρουμε, δίνουμε μία σειρά επιπλέον ωφελημάτων για να αναπτυχθούν περισσότερο οι εταιρείες. Έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών. Ο επενδυτικός κανονισμός του ΦΑΙΣΤΟΣ είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα μας για να δει ο οποιοσδήποτε, με διαφάνεια, όλες τις πληροφορίες γύρω από την λειτουργία του ταμείου”.

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Τζωρτζακάκης έχει γίνει μία χαρτογράφηση των τομέων ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα γύρω από τα market sectors και τις τεχνολογίες.

 

https://banks.com.gr/  19 January, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα