Ευρωεκλογές: Πρώτη η ΝΔ, αλλά με μεγάλες απώλειες-Ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς

  09 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ευρωεκλογές: Πρώτη η ΝΔ, αλλά με μεγάλες απώλειες-Ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς

Ξεκίνησε η ροή αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από το κλείσιμο της κάλπης η Νέα Δημοκρατία  επικρατεί σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με ποσοστό αρκετά κάτω από το 33%.  Να σημειωθεί πως με βάση τη μέχρι στιγμής καταγραφή, η συμμετοχή βρίσκεται κάτω από το 40%  και μένει να δούμε σε ποιο ποσοστό θα «κλειδώσει» το ποσοστό και αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για αρνητικό ρεκόρ.

Το υπουργείο Εσωτερικών, με την ενσωμάτωση στο 50%, δίνει τα εξής αποτελέσματα: 

Νέα Δημοκρατία 27.7%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, ΠΑΣΟΚ 13,2%, Ελληνική Λύση 9,83%, ΚΚΕ 9,3%, Νίκη 4,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, Φωνή Λογικής 3,05%. 

Από εκεί και πέρα, μακριά από το 3% είναι η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25. 

Σύμφωνα με στελέχη της Singular Logic, λόγω της μεγάλης αποχής, αντί για τις 21:00, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.
Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει από το υπουργείο Εσωτερικών ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Δημήτρης Μπακάκος.

Τα exit polls δείχνουν σαφή νίκη της ΝΔ αλλά με ποσοστό σημαντικά κάτω του 33% με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ τρίτο. Το ΚΚΕ δίνει μάχη με την Ελληνική Λύση για την τέταρτη θέση ενώ ποσοστό άνω του  3% καταγράφουν ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας. Η Φωνή Λογικής μπορεί ο οριακά να ξεπεράσουν το κατώφλι του 3%.

 

  09 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα