Ευρωεκλογές: Αυλαία σήμερα για την προεκλογική περίοδο-Οι προγραμματισμένες ομιλίες

  07 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ευρωεκλογές: Αυλαία σήμερα για την προεκλογική περίοδο-Οι προγραμματισμένες ομιλίες

Σήμερα πέφτει η αυλαία στην προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής, 9 Ιουνίου. Η προεκλογική δραστηριότητα κορυφώνεται με τις τελευταίες ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που καλούν τους πολίτες να στηρίξουν τα κόμματά τους στις επερχόμενες κάλπες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση απόψε στο Σύνταγμα. Η ομιλία του Μητσοτάκη αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, αναδεικνύοντας την ανάγκη για σταθερότητα και προοπτική στην Ευρώπη. Αναμένεται επίσης να απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, επισημαίνοντας την κρίσιμη σημασία αυτών των εκλογών για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην Πάτρα, ολοκληρώνοντας την προεκλογική του περιοδεία στη δυτική Ελλάδα. Στην ομιλία του, ο Κασσελάκης θα τονίσει την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, προτάσσοντας την αναγκαιότητα για μια προοδευτική αλλαγή στις ευρωπαϊκές πολιτικές. Θα καλέσει τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη ανατροπής και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα ολοκληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο. Η ομιλία του αναμένεται να επικεντρωθεί στη σημασία της ενότητας και της προόδου μέσα από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Ανδρουλάκης θα επιμείνει στην ανάγκη για ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό μήνυμα στις ευρωεκλογές, που θα ενισχύσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και θα προωθήσει πολιτικές για την κοινωνική και οικονομική ευημερία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ θα κλείσει την προεκλογική του καμπάνια στη Μαλεσίνα. Ο Κουτσούμπας θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του με έμφαση στη σημασία της εργατικής αλληλεγγύης και της αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας. Θα ενθαρρύνει τους πολίτες να υποστηρίξουν το ΚΚΕ για μια ισχυρή φωνή ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτάσσοντας την ανάγκη για έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί απευθύνουν τα τελευταία τους μηνύματα στους ψηφοφόρους σε μια ημέρα σήμερα, όπου κλείνει επίσημα η προεκλογική περίοδος, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της 9ης Ιουνίου, με την Ελλάδα να συμμετέχει στη μεγάλη ευρωπαϊκή διαδικασία, που θα καθορίσει το μέλλον της Ένωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

  07 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα