ΕURO 2024: Αήττητη στην επόμενη φάση η Γερμανία-Βαθμος...ελπίδας για την Ουγγαρία (hl)

  24 June, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
ΕURO 2024: Αήττητη στην επόμενη φάση η Γερμανία-Βαθμος...ελπίδας για την Ουγγαρία (hl)

Πρώτη και καλύτερη στον 1ο όμιλο η Γερμανία. 

Η «αυλαία» της φάσης των γκρουπ (3η αγωνιστική) βρήκε την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις με τον Νίκλας Φίλκρουγκ (είχε προηγηθεί η Ελβετία στο 28' με τον Εντόι) και με το τελικό 1-1 να στέλνει την «οικοδέσποινα» του Euro 2024 στην επόμενη φάση των νοκ άουτ ως πρώτη και αήττητη, όπως επίσης αήττητη μετά από 3 αγώνες έμεινε και η ομάδα του Μουράτ Γιακίν (2 ισοπαλίες και μία νίκη).

Με 7 βαθμούς η Γερμανία (2 νίκες, μία ισοπαλία) ανάγκασε το κοινό στο γήπεδο της Φρανκφούρτης να την χειροκροτήσει, κυρίως για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες της σε ολόκληρο το 90λεπτο. 

Πίεσε από το ξεκίνημα η Γερμανία και στο 18' άνοιξε το σκορ με το δυνατό σουτ του Ρόμπερτ Άντριχ έξω από την περιοχή. Ωστόσο, είχε προηγηθεί φάουλ του Τζαμάλ Μουσιάλα στον Μίχελ Έμπισερ δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο μέσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Ντανιέλ Ορσάτο κλήθηκε από το VAR να δει την φάση στο μόνιτορ, όπου διαπίστωσε την παράβαση κι έτσι το γκολ δε μέτρησε.

Δε συνέβη, όμως, το ίδιο 10 λεπτά μετά. Αυτή την φορά ήταν οι Ελβετοί που βγήκαν στην κόντρα, ο Φρόιλερ γέμισε από αριστερά και ο Νταν Εντόι «εκτέλεσε» τον Μάνουελ Νόιερ. Παρότι ο στράικερ της Μπολόνια φαινόταν εκτεθειμένος, εντούτοις οι διαιτητές του VAR δεν εντόπισαν κάτι τέτοιο και η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έκανε το 1-0, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μάλιστα, η Ελβετία θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα, πάλι με τον Νταν Εντόι στο 31', αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τα «πάντσερ» να αγγίζουν την ισοφάριση στο 50'. Ο Ζόμερ, όμως, έκανε σπουδαία επέμβαση στο βολέ του Μουσιάλα και στο «ριμπάουντ» το σουτ του Γκουντογκάν έφυγε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία έχασε η Γερμανία στο 71' με τον Κίμιχ, το σουτ του οποίου βρήκε στο πόδι του Ακάντζι. Πίεσε πάρα πολύ η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και δικαιώθηκε στο 90΄+2 με την κεφαλιά του Νίκλας Φίλκρουγκ που είχε μπει στο ματς στο 76ο λεπτό.

Διαιτητής: Ντανιέλ Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Εντόι, Τζάκα, Βίντμερ - Τα

Οι ενδεκάδες:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (65' Ντουα), Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Εντόι (66' Αμντούνι), Έμπισερ, Σερ, Ρίντερ (65' Βάργκας)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Τα (61' Σλότεμπερκ), Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα (76' Φίλκρουγκ), Βιρτς (76' Σανέ), Μίτελστεντ (61' Ράουμ), Γκουντογκάν, Άντριχ (65' Μπάιερ)

Έμεινε ζωντανή η Ουγγαρία

Ζωντανή» παρέμεινε στην υπόθεση πρόκριση η Ουγγαρία, που επικράτησε με 1-0 της Σκωτίας στις καθυστερήσεις σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου που διεξήχθη στη Στουτγκάρδη. Οι Ούγγροι έφτασαν έτσι τους τρεις βαθμούς στον όμιλο και διατηρούν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση ως καλύτεροι τρίτοι. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσόμποτ. 

    Πολύ λίγα πράγματα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο καθώς οι δύο ομάδες έπαιζαν σκληρά χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.  

    Η μοναδική καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν για τους Ούγγρους, όταν ο Σόμποσλαϊ εκτέλεσε φάουλ, ο Όρμπαν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. 

    Η Ουγγαρία είχε τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε ευκαιρία στο 49΄ ίταν ο Μπόλα σέντραρε από τα δεξιά, ο Σαλάι επιχείρησε το σουτ αλλά ο Γκαν μπλόκαρε εύκολα. 

    Η πρώτη τελική των Σκωτσέζων ήρθε στο 53΄ όταν ο Άνταμς έκανε την κούρσα από τα αριστερά, αλλά στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα κατέληξε άουτ.

    Στο 68ο λεπτό πάγωσαν οι θεατές του αγώνα καθώς ο Μπαρνάμπας Βάργκα τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από σύγκρουση που είχε στον αέρα με τον Γκαν.

    Ο Ούγγρος παίκτης έμεινε στον αγωνιστικό χώρο αναίσθητος και όλοι οι συμπαίκτες του έτρεξαν για να τον καλύψουν με πανί. Μετά από λίγα λεπτά αποχώρησε με το φορείο καλυμμένο και όλο τον κόσμο να τον χειροκροτεί.

    Η Ουγγαρία είχε νέο δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε σουτ του Τσόμποτ, που είχε περάσει στην αναμέτρηση λίγα λεπτά νωρίτερα. 

    Ο Τσόμποτ έμελλε να είναι ο «σωτήρας» της Ουγγαρίας καθώς στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγε στην κόντρα, μετά από κόρνερ των Σκωτσέζων, και με σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. 

Διαιτητής: Φακούντο Τέλο (Αργεντινή)

Κίτρινες: ΜακΤόμινεϊ - Στάιλς, Ορμπάν, Σάφερ, Κλέινσχεϊσλερ, Τσόμποτ

Οι ενδεκάδες:

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χέντρι, Χάνλεϊ, ΜακΚένα, Ράλστον (83΄ ΜακΛίν), Γκίλμορ, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον (89΄ Μόργκαν), ΜακΓκιν (76΄ Άρμστρονγκ), ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς (76΄ Σάνκλαντ)

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Νταρντάι (74΄ Α. Σαλάι), Μπόλα (86΄ Τσόμποτ), Στάιλς (61΄ Α. Νάγκι), Σάφερ, Κέρκεζ (86΄ Ζ. Νάγκι), Ρ. Σάλαϊ, Βάργκα (74΄ Άνταμ), Σόμποσλαϊ

 

  24 June, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα