Euro 2021: Tα αποτελέσματα του Σαββάτου

  20 June, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euro 2021: Tα αποτελέσματα του Σαββάτου

Γκέλες για Γαλλία και Ισπανία-Γερμανικός θρίαμβος στο ντέρμπι κορυφής με την Πορτογαλία

Ηεξαιρετική Ουγγαρία έβαλε φρένο στην πορεία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας, η οποία έδειξε ότι δεν είναι άτρωτη. Οι Ούγγροι που είχαν καλή παρουσία, παρά την ήττα με 3-0, μέχρι και το 85' του πρώτου αγώνα του 6ου ομίλου για το Euro 2020 με την Πορτογαλία, ύψωσαν ένα αμυντικό τείχος μπροστά στους Τρικολόρ, τους αιφνιδίασαν με ένα γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου και εν τέλει απέσπασαν μια πολύτιμη ισοπαλία (1-1) που πανηγυρίστηκε σαν νίκη στo κατάμεστο Φέρεντς Πούσκας στη Βουδαπέστη, καθώς διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, εφόσον βεβαίως νικήσουν τη Γερμανία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Από την άλλη, οι Γάλλοι έμπλεξαν σε περιπέτειες διότι γκέλαραν στο (θεωρητικά) ευκολότερο ματς του ομίλου και πλέον δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία στο φινάλε της φάσης των ομίλων.   

Οι Ούγγροι με την εξαιρετική άμυνά τους και το δυνατό παιχνίδι τους κατόρθωσαν να αποσυντονίσουν στο πρώτο μισάωρο τους Γάλλους, που άρχισαν να πιάνουν ρυθμό, να απειλούν και να πιέζουν στο διάστημα 30'-45'. Αντί όμως οι Τρικολόρ να σκοράρουν σε μια απ' τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι Ούγγροι ήταν εκείνοι που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα σοκάροντας τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου (45+2') η Ουγγαρία πραγματοποίησε μια εξαιρετική και ταχύτατη αντεπίθεση, βρήκε ανοργάνωτη τη γαλλική άμυνα και ο Φιόλα άνοιξε το σκορ (1-0). 

Η Γαλλία νιώθοντας πια την πίεση και τον κίνδυνο της ήττας, στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε πολύ πιο αποφασιστική και πιεστική. Η είσοδος του Ντεμπελέ στο 57' έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολική ανατροπή του σκηνικού καθώς έδωσε επιθετικότητα στους Τρικολόρ, που είχαν δοκάρι με τον άσο της Μπαρτσελόνα στο 59' προτού βρουν το γκολ της ισοφάρισης με έναν συμπαίκτη του στους Μπλαουγκράνα. Ο Γιορίς έκανε το βολέ, ο Μπαπέ κινήθηκε αστραπιαία αιφνιδιάζοντας την ουγγρική άμυνα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Γκριεζμάν με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-1.

 

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Μπότκα, Ατίλα Σζάλαϊ, Όρμπαν, Ναγκί, Φιόλα, Νέγκο, Σάφερ (76' Τσέρι), Κλάινχαϊσχερ (84' Λόβρενσιτς), Ρόλαντ Σαλάι, Άνταμ Σζάλαϊ (26' Νίκολιτς).

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ντιν, Πογκμπά (76' Τολισό), Καντέ, Ραμπιό (57' Ντεμπελέ - 87' Λεμάρ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (76' Ζιρού).

Αγριεμένα πάντσερ παρέσυραν τους Πορτογάλους!

Αν υπάρχει μια εθνική ομάδα στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, την οποία... απαγορεύεται να υποτιμήσεις και να ξεγράψεις, αυτή είναι η Γερμανία. Κάποιοι το έκαναν μετά την ήττα της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ από τη Γαλλία στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Euro 2020 και τα Πάντσερ (μας) θύμισαν γιατί «στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» κατά την προσφιλή ατάκα του θρυλικού Αγγλου φορ Γκάρι Λίνεκερ. Η Γερμανία πραγματοποίησε μια εκπληκτική παράσταση και διέλυσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία με 4-2 στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η Νάτσιοναλμανσαφτ επέστρεψε κι όχι μόνο. Δεδομένου ότι στο τελευταίο ματς του ομίλου αντιμετωπίζει τη (θεωρητικά) πιο εύκολη αντίπαλο του ομίλου Ουγγαρία, την ώρα που η Πορτογαλία και η Γαλλία θα παίζουν τα ρέστα τους σε ένα ματς τελικό.

Οι Γερμανοί έδειξαν εξαρχής... άγριες διαθέσεις απειλώντας νωρίς-νωρίς για να σκοράρουν. Τα κατάφεραν μάλιστα με τον Γκόζενς αλλά το γκολ που πέτυχε ο άσος της Αταλάντα ακυρώθηκε. Οταν οι Πορτογάλοι στο 15', σε μια ταχύτατη αντεπίθεση, άνοιξαν το σκορ (1-0) με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έπειτα από ασίστ «πάρε-βάλε» του Ζότα και αδιανόητη κούρσα 100 μέτρων του CR7 (έφτασε τα 19 γκολ σε Euro και Παγκόσμια Κύπελλα ισοφαρίζοντας τον Μίροσλαβ Κλόσε), πολλοί πίστεψαν ότι οι Γερμανοί... τελείωσαν λόγω και της ήττας που είχε προηγηθεί από τη Γαλλία στην πρεμιέρα του ομίλου. Οχι όμως οι ίδιοι οι Γερμανοί, οι οποίοι λίγα λεπτά μετά το σοκ του γκολ, άρχισαν να ανασυντάσσονται πριν από τη μεγάλη αντεπίθεση.

Η αρχή έγινε στο 35': Ο Γκόζενς έβγαλε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Χάβερτς κινήθηκε προς την μπάλα, ο Ρούμπεν Ντίας έβαλε το πόδι του κι αντί να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-1. Και προτού καταλάβουν οι Πορτογάλοι τι τους χτύπησε, ήρθε και το δεύτερο σοκ και πάλι από τα δικά τους πόδια.

Στο 37', έπειτα από κόντρες, ο Κίμιχ έκανε το γύρισμα και ο Γκερέιρο στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για δεύτερη φορά με αυτογκόλ (1-2).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Πορτογάλους να ελπίζουν σε ανατροπή αλλά με τους Γερμανούς να χτυπούν ξανά. Στο 51' η μπάλα... κρύφτηκε, ο Γκόζενς βρέθηκε ξανά μόνος από τα αριστερά, σέντραρε και ο τρομερός Χάβερτς έγραψε το 1-3.

Η Γερμανία πετούσε φωτιές, και στο 61' αφού άλλαξε ξανά ωραία την μπάλα, αυτή τη φορά ο Κίμιχ σέντραρε και ο MVP Γκόζενς με κεφαλιά πέτυχε το εντυπωσιακό 1-4.

Το μόνο που πέτυχε η Πορτογαλία μέχρι το φινάλε ήταν να μειώσει στο 67' με τον Ζότα έπειτα από ασίστ του Κριστιάνο, το αντίστροφο του πρώτου γκολ. Το παιχνιδι παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τέλους με τις δυο ομάδες να έχουν φάσεις αλλά και δοκάρια με τον Ρενάτο οι μεν Πορτογάλοι, με τον Γκορέτσκα οι δε Γερμανοί.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέντο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (58' Ράφα Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (46' Ρενάτο Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (64' Μουτίνιο), Ζότα (83' Αντρέ Σίλβα), Ρονάλντο.

Γερμανία: Νόιερ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Χούμελς (62' Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκόζενς (62' Χάλστενμπεργκ), Γκιουντογκάν (73' Σίλε), Μίλερ, Χάβερτς (73' Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (87' Σανέ).

Βαθμολογία - 6ος όμιλος

Γαλλία 4 (1-1)

Γερμανία 3 (4-3)

Πορτογαλία 3 (5-4)

Ουγγαρία 1 (1-3)

Τελευταία αγωνιστική (23/6, 22.00)

Πορτογαλία - Γαλλία

Γερμανία - Ουγγαρία

Nέα γκέλα και κίνδυνος αποκλεισμού για την Ισπανία

Η Ισπανία, μετά την ισοπαλία με τη Σουηδία, έμεινε για δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη στο Euro 2020 και έμπλεξε σε περιπέτειες ως προς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Φούριας Ρόχας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Πολωνία και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Σλοβακία προκειμένου να μην χάσουν το τρένο της πρόκρισης. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους Πολωνούς, που χρειάζονται μόνο νίκη στο παιχνίδι με τους Σουηδούς για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Επί του παρόντος και οι δύο βρίσκονται εκτός πρώτης δυάδας στη βαθμολογία του 5ου ομίλου.

Η Ισπανία έπειτα από ένα διάστημα πίεσης και ανωτερότητας βρήκε το γκολ που ήθελε για να... λυθεί. Στο 25' ο Μορένο έβγαλε εξαιρετική πάσα προς τον Μοράτα, ο οποίος κινήθηκε στο όριο του οφσάιντ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Πολωνών και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). 

Οι Φούριας Ρόχας παρέμειναν δραστήριοι στο α' ημίχρονο αλλά και οι Πολωνοί δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να βρουν το γκολ για να επανέλθουν. Μάλιστα είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σβιντέρσκι, ο οποίος στο 35' με τρομερή εναέρια προβολή προσπάθησε να σκοράρει, ενώ στο 43' τράνταξε το δοκάρι με μακρινό σουτ. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης ο Λεβαντόβσκι νικήθηκε από τον Σιμόν από κοντινή απόσταση.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Η Πολωνία όμως τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 54' με τον Λεβαντόβσκι, ο οποίος κυριάρχησε στη μονομαχία με τον Λαπόρτ και με κεφαλιά πέτυχε το 1-1 και έφερε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης και την Ισπανία σε μπελάδες.

Οι Ισπανοί είχαν μοναδική ευκαιρία πάντως στο 57' για να πάρουν ξανά το προβάδισμα αλλά ο Μορένο, ο οποίος κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Μοράτα πλάσαρε άουτ.

Η Ισπανία πίεσε ασφυκτικά μέχρι τέλους, έχασε ευκαιρίες με σπουδαιότερη του Μοράτα στο 84', οπότε ο συμπαίκτης του στη Γιουβέντους Σέζνι πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα.

Ισπανία: Σιμόν, Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε (68' Σαράμπια), Ρόδρι, Πέδρι, Μορένο (68' Φαμπιάν Ρουίζ), Μοράτα (87' Οϊαρθάμπαλ), Όλμο (62' Φεράν Τόρες).

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ (85' Νταβίντοβιτς), Γιόζβιακ, Κλιχ (55' Κοζλόβσκι), Μόντερ (85' Λινέτι), Πούχας, Σβιντέρσκι (67' Φρανκόβσκι), Λεβαντόβσκι, Ζιελίνσκι.

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

Σουηδία 4 (1-0)

Σλοβακία 3 (2-2)

Ισπανία 2 (1-1)

Πολωνία 1 (2-3)

Τελευταία αγωνιστική - 23/6 (19.00)

Ισπανία - Σλοβακία

Σουηδία - Πολωνία

 

  20 June, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα