Ευρεία σύσκεψη στο Αμάρι

mesaralive.gr  21 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ευρεία σύσκεψη στο Αμάρι

Με αφορμή το πρωτόγνωρο συμβάν βίας σε βάρος εκπαιδευτικού λειτουργού στο Γυμνάσιο Συβρίτου, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αμαρίου ευρεία σύσκεψη – συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, της εκπαιδευτικής κοινότητας Αμαρίου και γονέων.

Από το Δήμο συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Παντελής Μουρτζανός, οι εκπρόσωποι που έχουν οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για την “Επιτροπή Διαχείρισης Κοινωνικών Φαινομένων Βίας σε σχολικούς χώρους”: Αντιδήμαρχος Αμαρίου και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, κ. Χαρίλαος Αλεβυζάκης, Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και εκπαιδευτικός, κ. Αδάμ Παραδεισανός και Δημοτικός Σύμβουλος - επικεφαλής της μειοψηφίας και εκπαιδευτικός, κ. Στέφανος Σημαντήρας, καθώς και ως συντονιστής της συζήτησης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν ο  Διευθυντής κ. Ανδρέας Ταξάκης, η Σχολική Σύμβουλος κα. Καψάσκη και  η Ψυχολόγος κα. Αντωνίου.

Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κα. Νικολάου, οι Διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου Φουρφουρά, κ. Τυροκομάκης και κ. Προύσαλης αντίστοιχα, καθηγητές του Γυμνασίου Συβρίτου, καθώς και ο π. Γεώργιος Καναβάς, εκπαιδευτικός, ο οποίος και προστέθηκε ως μέλος στην προαναφερθείσα επιτροπή.

Προκειμένου να επανέλθει άμεσα η ήρεμη λειτουργία των σχολείων, η Επιτροπή του Δήμου Αμαρίου δεσμεύτηκε σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων να οργανωθούν συναντήσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου με προτεραιότητα το Γυμνάσιο Συβρίτου, να ζητηθεί η συνδρομή ειδικών (Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών), και να τεθούν έτσι οι βάσεις, ώστε τέτοια απαράδεκτα περιστατικά να μη συμβούν ξανά.

 

mesaralive.gr  21 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ