‘’Έτοιμη η Μελέτη για την αξιοποίηση της Γεώτρησης του Λαντουρά’’

mesaralive.gr  20 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
‘’Έτοιμη η Μελέτη για την αξιοποίηση της Γεώτρησης του Λαντουρά’’

Ο πρωην Δήμος Αγίας Βαρβάρας είχε ανοίξει μια γεώτρηση στην τοποθεσία ''Λαντουρά'' της Τοπικής Κοινότητας Πρινιά της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας το 2009 βάθους 560μ., απο την οποία οι ποσότητες νερού που είχαν αντληθεί ξεπερνούσαν τα 100κυβ. την ώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο του Δήμου Γόρτυνας «Δυστυχώς όμως, δημότης του Πρινιά είχε πάει το Δήμο στα Δικαστήρια αμφισβητώντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια δικαστική διαμάχη, η οποία εκκρεμεί μέχρι και σήμερα και δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

            Ωστόσο, η τελεσίδικη απόφαση για την συγκεκριμένη εκκρεμότητα αναμένεται μέρα με τη μέρα.

 

            Ο Δήμος είχε αναθέσει την μελέτη αξιοποίησης της γεώτρησης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία ολοκληρώθηκε και αφορά δεξαμενή υποδοχής της άντλησης του νερού και εν συνεχεία, προβλέπεται δίκτυο, το οποίο καταλήγει σε νέα δεξαμενή 1000κυβ.

 

            Από την νέα αυτή δεξαμενή προβλέπεται δίκτυο,όπου με φυσική ροή θα καταλήγει στην παλιά δεξαμενή του Πρινιά, καθώς και νέο δίκτυο φυσικής ροής, το οποίο καταλήγει στην παλιά δεξαμενή της Αγίας Βαρβάρας και εν συνεχεία δίκτυο πάλι φυσικής ροής, το οποίο καταλήγει στην δεξαμενή των Μουλίων.

 

            Η ανωτέρω μελέτη, όσο και η αξιοποίηση της γεώτρησης του Λαντουρά είναι ζωτικής σημασίας για την Δημοτική Ενότητα της Αγίας Βαρβάρας, καθώς θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα της λειψυδρίας, που αντιμετώπίζει η συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα».

 

mesaralive.gr  20 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ