Εθνική Ομάδα: Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Ολλανδίας-Γιβραλτάρ-Οι δηλώσεις Πογετ

  04 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εθνική Ομάδα: Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Ολλανδίας-Γιβραλτάρ-Οι δηλώσεις Πογετ

Οι αποφάσεις του Γκουστάβο Πογέτ στις τελευταίες κλήσεις των διεθνών ενόψει των αγώνων των προκριματικών του EURO 2024 με Ολλανδία και Γιβραλτάρ απασχόλησαν έντονα την φίλαθλη κοινή γνώμη, ιδιαίτερα στη μη επιλογή του Γιάννη Κωνσταντέλια, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κώστα Φορτούνη πως αποσύρεται από την Εθνική Ομάδα.

Επόμενο ήταν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή να τεθούν τα σχετικά ερωτήματα για τους δύο παίκτες, με τον Ουρουγουανό ν΄ απαντά ότι με τον άσο του Ολυμπιακού είχε ένα «φανταστικό τηλεφώνημα», για το δε νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ τόνισε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνωρίζει το λόγο που δεν κλήθηκε.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε ο Πογέτ για τους ποδοσφαιριστές που δεν κλήθηκαν στην Εθνική ενώ προέρχονταν από καλές εμφανίσεις τον προηγούμενο μήνα (όπως οι Κωνσταντέλιας και Βαγιανίδης), έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Πρώτα να πούμε σε όλους πόσο καλή επίδοση είχε αυτή η ομάδα. Πριν δύο μήνες παίξαμε εξαιρετικά κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία εντός έδρας και νικήσαμε. Πήγαμε στο Παρίσι όπου παίζαμε με δέκα παίκτες για περισσότερο από μισή ώρα και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με την απόδοση της Εθνικής.

Μου φαίνεται αρκετά παράξενη αυτή η κατάσταση. Καθώς όλα ήταν τόσο θετικά και όλοι τώρα ψάχνουν τα αρνητικά. Έχω καλή σχέση με όλες τις ομάδες στην Ελλάδα, είχα ένα φανταστικό τηλεφώνημα με τον Κώστα Φορτούνη.

Είχα μια καλή επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ και ξέρουν τους λόγους για τον Κωνσταντέλια. Γιατί προσπαθούμε να βάλουμε εμπόδια στο δρόμο της Εθνικής; Δεν υπάρχουν προβλήματα, έχουμε τις προπονήσεις. 

Η προεπιλογή είναι ανοιχτή για όλους, έχουμε 40 παίκτες που παρακολουθούμε συνέχεια. Όποτε χρειαστούμε κάποιον παίκτη θα τον καλέσουμε. Σας παρακαλώ να υποστηρίξετε  την Εθνική ομάδα», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε:

«Η Εθνική έχει μείνει εκτός μεγάλων διοργανώσεων για πολλά χρόνια. Τώρα είμαστε σε μια καλή κατάσταση και όλοι πρέπει να στηρίξουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Δουβίκα, τον Κυριακόπουλο, τον Γούτα που ξεκίνησε φανταστικά στην Αγγλία, τον Κολοβέτσιο που πάντα μου άρεσε, από τότε που ήμουν στην ΑΕΚ. 

Μπορώ να σας πω και άλλα 10-15 ονόματα. Αλλά αν κοιτάμε τι είναι καλό για κάθε κλαμπ θα είναι αρκετά δύσκολο. Η κατάσταση είναι καλή και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για άλλα πράγματα.

Υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να είναι ιδιωτικά. Δεν είμαι ο προπονητής που θα τα βγάλω στη φόρα. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να είναι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσε. Ελπίζω ο Φορτούνης να έχει μια φανταστική καριέρα από εδώ και στο εξής και κοιτάμε μπροστά.»

Ρωτήθηκε ακόμη εάν οι λόγοι της μη κλήσης των Κωνσταντέλια και Φορτούνη ήταν και μη αγωνιστικοί. Απάντησε ξεκάθαρα: «Όχι. Είναι καλύτερα που δεν ξέρετε κάποια πράγματα. 

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος που δουλεύουμε, που κάνουμε κάποια πράγματα. Ο ΠΑΟΚ ξέρει. Μπορεί και να μην είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση μου, το καταλαβαίνω. Δεν θα σας πω πως είναι κάποιος άλλος καλύτερος απ' όσους φώναξα. 

Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να βρεθεί ξανά στο γήπεδο στο πλευρό της Εθνικής. Ήμασταν στην πρώτη θέση στο Nations League και στο Euro ξεκινήσαμε εξαιρετικά».

Ρωτήθηκε για το αν, κάποια πράγματα που είπε πως είναι ιδιωτικά, αν έχουν να κάνουν με ποδοσφαιρικούς λόγους και απάντησε:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τους βάλουμε όλους. Ξέρω τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε κόντρα στην Ολλανδία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παρότι δεν τελειώνει ο όμιλος θα είναι σημαντικό να φύγουμε αήττητοι από εκεί.»

 

  04 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα