«Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της νόμιμης κυβέρνησης (της Λιβύης)», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Το «πράσινο φως» της τουρκικής Βουλής στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.
«Θα εγκρίνουμε από το Κοινοβούλιο το αίτημα της αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη και θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της νόμιμης κυβέρνησης. Θα τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Είμαστε γείτονες μέσω θάλασσας», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Sabah, o Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το θέμα θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του κοινοβουλευτικού έργου μόλις ξεκινήσει ξανά στις 8 και 9 Ιανουαρίου.
Ο Τούρκος πρόεδρος, επιτέθηκε στις ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες που στηρίζουν τον Χαλιφά Χαφτάρ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολεμοχαρή» και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον Σάρατζ.
Δείτε επίσης
- Ο Πιερρακάκης ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup
- Μισθολογική ανισότητα: στην ΕΕ Οι γυναίκες θα δουλέψουν «δωρεάν» από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς
- Νέες αποκαλύψεις από την υπόθεση Έπσταϊν: Τι αναφέρουν e-mails για τη Ρωσία και τον Τραμπ
- Αυξάνεται παγκοσμίως η ζήτηση για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές
- Μπ. Νετανιάχου: Ο πόλεμος με τους αντιπάλους του Ισραήλ στην περιοχή δεν τέλειωσε
Σχετικά άρθρα
- Με anti-Navtex απαντούν Ελλάδα και Κύπρος στην Τουρκία
- “Θεωρούν ότι δεν υπάρχει Κρήτη και Κύπρος”
- “Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης”
- Απόφαση-πλήγμα για τον τουρισμό στο Καλαμάκι-Έκρυθμη η κατάσταση στην περιοχή
- Ένταση στη Βενεζουέλα: Σε εξέγερση καλεί ο Γκουαϊδό - Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Μαδούρο





