Έρχονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα – Πού θα βρέξει στην Κρήτη

  09 May, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Έρχονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα – Πού θα βρέξει στην Κρήτη

Φωτο:neakriti.gr

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού - Έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα - Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό και στην Κρήτη

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος προειδοποιεί με έκτακτη ενημέρωσή του, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα δούμε από σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Κρήτη ωστόσο αναμένεται σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr, να βρέξει το Σαββατοκύριακο και κυρίως σε Ρέθυμνο και Χανιά. 

Πού αναμένονται βροχές στην Κρήτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με το meteo.gr:

Βροχές αναμένονται στις παρακάτω περιοχές στην Κρήτη, με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά στα Σφακιά την Παρασκευή αναμένεται συννεφιά με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Τυμπάκι το Σάββατο προβλέπεται ασθενής βροχή, ενώ το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 27 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει μεταβολή την Κυριακή στο Τυμπάκι, ωστόσο προβλέπεται ηλιοφάνεια.

Στη Νεάπολη Λασιθίου το Σάββατο προβλέπεται ασθενής βροχή, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενής βροχή προβλέπεται το Σάββατο στην Παλαιόχωρα, ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή του Ζαρού Ηρακλείου, το Σάββατο προβλέπεται βροχή και καταιγίδα με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες, το Σάββατο προβλέπονται βροχές, ωστόσο το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 27 βαθμούς Κελσίου.  

Στα Ανώγεια προβλέπεται βροχή την Πέμπτη καθώς και το Σαββατοκύριακο, ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Γέργερη αναμένονται βροχές την Πέμπτη, την Παρασκευή, καθώς και Σάββατο, ενώ το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αγία Βαρβάρα την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται βροχές, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα προβλέπεται βροχερός ο καιρός Παρασκευή και Σάββατο, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Τζερμιάδο την Πέμπτη προβλέπεται βροχερός καιρός, καθώς και το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο μην ξεπερνά και εκεί τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στη Γαύδο Παρασκευή και Σάββατο με το θερμόμετρο να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Ηλιοφάνεια το πρωί, αρκετά σύννεφα το απόγευμα, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πέμπτη

Αραιή συννεφιά το πρωί, έντονη το απόγευμα, ενώ θα σημειωθεί και ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πέμπτη

Αίθριος αναμένεται ο καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες αραιή συννεφιά στο Ηράκλειο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ.

ΧΑΝΙΑ

Πέμπτη

Αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα Χανιά την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 10-05-2018

Στα ηπειρωτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού σε όλες τις περιοχές της χώρας:  

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρη βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Πηγή:www.neakriti.gr

 

  09 May, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα