Έρχεται νέα ενίσχυση για κτηνοτρόφους της Κρήτης

agrotypos.gr  22 April, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Έρχεται νέα ενίσχυση για κτηνοτρόφους της Κρήτης

Ειδικό μέτρο για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Κρήτης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την συνάντηση, που είχε στο Οροπέδιο Λασιθίου, με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την συνάντηση, στην οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη και την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ανακοίνωσε στους κτηνοτρόφους την υπογραφή της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) για το συγκεκριμένο μέτρο.

Πιο συγκεκριμένα, το ειδικό μέτρο για την ενίσχυση των κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφων εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για την στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις διεθνείς αυξήσεις των τιμών πρώτων υλών και του κόστους παραγωγής εν γένει. Στηρίζεται στο άρθρο 113 του νόμου 4926/2022 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που αναφέρει την έκτακτη ενίσχυση της κτηνοτροφικής παραγωγής στη νησιωτική Ελλάδα που πλήττεται λόγω των σημαντικών αυξήσεων του κόστους εισροών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Βενιεράκης, πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Ρεθύμνης, «η ενίσχυση είναι ύψους 8 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί όχι μέσω τιμολογίων αλλά με βάση το ζωικό κεφάλαιο. Δικαιούχοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η ΚΥΑ υπογράφηκε και η κατάθεση των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 Μαΐου». 

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

agrotypos.gr  22 April, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα