Eπιστήμονες του Χαρβαρντ μιλούν για την υιεινή διατροφή

  09 July, 2019 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Eπιστήμονες του Χαρβαρντ μιλούν για την υιεινή διατροφή

Ο καθένας έχει τελείως διαφορετικά στο μυαλό του την έννοια της υγιεινής διατροφής.

Για άλλον μπορεί να σημαίνει την κατανάλωση αποκλειστικά κοτόπουλου και σαλάτας, ενώ για άλλον την αποφυγή των ζωικών προϊόντων. Άλλος πάρει μπορεί να αρκείται στο να καταναλώνει τις θερμίδες που του «αναλογούν» ανάλογα με το βάρος του. Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αποφάσισε να ξεδιαλύνει την κατάσταση, δημιουργώντας το τέλειο υγιεινό πιάτο.

Σύμφωνα με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο, το πιάτο μας θα πρέπει να είναι κατά το ήμισυ γεμάτο με φρούτα και λαχανικά. Το 1/4 θα πρέπει να αποτελείται από κάποιο είδος υγιεινής πρωτεΐνης, όπως όσπρια, κρέας ή ψάρι, ενώ το άλλο 1/4 θα πρέπει να αποτελείται από δημητριακά ολικής αλέσεως. Μπορεί από το πιάτο να απουσιάζουν τα καλά λιπαρά, ωστόσο η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε υγιεινά λάδια, όπως το ελαιόλαδο, στη μαγειρική και τις σαλάτες μας και να αποφεύγουμε τα τρανς λιπαρά.

Αυτό το οποίο μάς αρέσει στον παραπάνω «ιδανικό πιάτο» είναι ότι δεν εμπλέκει τον όρο «μερίδα» στην εξίσωση, όρος ο οποίος δεν αναφέρεται στην ίδια ποσότητα τροφής για όλα τα άτομα ανεξαρτήτως βάρους, ύψους, φύλου και ηλικίας.

Επιπλέον, οι επιστήμονες μας παροτρύνουν να βάλουμε ποικιλία τροφών στο καθημερινό διαιτολόγιό μας. «Προσθέστε φασόλια, ξηρούς καρπούς και σπόρους στις σαλάτες; Προσθέστε σοταρισμένα λαχανικά, όπως κολοκυθάκι ή ντομάτες στην ομελέτα. Φτιάξτε ένα smoothie με μούρα, σπόρους και μπανάνες. Είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να πετύχετε τους καθημερινούς σας διατροφικούς στόχους και η επιβράβευση είναι η καλή υγεία», προτείνει το Χάρβαρντ.

 

  09 July, 2019 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα