Επιβεβαιώνονται οι μεγάλες αυξήσεις διδακτέας ύλης στην Γ’ Λυκείου!
Τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), για τα προγράμματα σπουδών της Γ' Λυκείου, υπερασπίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “News247”, ο κ. Γαβρόγλου έκανε πάλι λόγο για “λελογισμένη αύξηση της ύλης” και σημείωσε ότι η πρόταση του ΙΕΠ ήρθε μετά ένα χρόνο επεξεργασίας.
“Δεν την έχουμε υιοθετήσει ακόμη (σ.σ. την πρόταση), αλλά το ΙΕΠ έκανε αυτήν την πρόταση μετά από διαβουλεύσεις. Έχουμε κάνει και εμείς ανεξαρτήτως τις διαβουλεύσεις για να δούμε τι συμπληρωματικές απόψεις υπάρχουν και προχωράμε στην αποδοχή, έτσι όπως είναι, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ενδεχομένως”, σημείωσε.
Παράλληλα, απαντώντας στις επικρίσεις επιστημονικών ενώσεων για αύξηση της ύλης 60% στην Ιστορία, 30% στα Μαθηματικά και πάνω από 30% σε Χημεία και Βιολογία, τόνισε:
“Όταν ένα μάθημα πάει από δύο ώρες σε έξι, κανονικά έπρεπε να υπάρχει και τριπλασιασμός της ύλης. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Επιστημονικές ενώσεις, οι οποίες λένε τόσο τοις εκατό αύξηση, θα μου επιτρέψετε να σας πω, δεν είναι σοβαρό. Εμείς λέμε όταν είναι εξάωρα μαθήματα πρέπει να έχουν αυτό το περιεχόμενο. Νομίζω είναι απολύτως λογικό”.
Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Γ’ Λυκείου
Πάντως, σημείωσε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική στα πανεπιστήμια που θα αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εκεί θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για το λύκειο.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι το μάθημα των Λατινικών θα είναι μάθημα επιλογής στην Γ’ Λυκείου, όπως και οι ξένες γλώσσες και το σχέδιο (οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα μάθημα επιλογής) και δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά.
Σχετικά με τη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι η πρόταση του υπουργείου εξασφαλίζει τους κληρικούς “πιο πολύ απ όσο είναι σήμερα εξασφαλισμένοι” και ότι η πρόθεση είναι να μπει μια τάξη, να διορθωθεί η ακαταστασία που είναι σε βάρος των κληρικών”. “Θέλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια συζήτησης. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας”, τόνισε.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Eνδοοικογενειακή βία: Προς ψήφιση εντός της εβδομάδας νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση οδηγίας της ΕE
- Νέου τύπου Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τι θα αλλάξει στα Λύκεια
- Τίτλοι ιδιοκτησίας σε 90.000 καταπατημένα ακίνητα
- Πρωτοβάθμια Υγεία: Τι προβλέπεται για προσωπικό γιατρό - Τι αλλάζει για ασθενείς και νοσοκομεία
- Παιδεία: Τι αλλάζει στα ΑΕΙ με το νομοσχέδιο που παρουσίασε η Νίκη Κεραμέως