Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα του Καλαμακίου

mesaralive.gr  13 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα του Καλαμακίου

Φωτο: mesaralive.gr

Ευρεία συνάντηση μεταξύ επαγγελματιών, Δημάρχου Αντιδημάρχων και Προέδρου του ΔΣ Φαιστού, πραγματοποιήθηκε χθες στο Καλαμάκι.

Στην συνάντηση που είχαν ζητήσει οι Επαγγελματίες τέθηκαν προς συζήτηση σημαντικά θέματα και αναπτυξιακά έργα που αφορούν τον όμορφο και γεμάτο από επισκέπτες κάθε Καλοκαίρι παραλιακό οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα θέματα της καθαριότητας,  αφού οι επαγγελματίες  προσπαθούν όσο μπορούν να διατηρούν τον τόπο τους καθαρό και κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ωστόσο ζητούν πιο συχνή αποκομιδή καθώς και απομάκρυνση των κάδων μέσα από τον παραλιακό οικισμό. «Υπάρχει καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας με την Αντιδήμαρχο κ. Ματθαιάκη και εκφράστηκε και στην συνάντηση» μας είπε ο  πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλαμακίου κ. Στέλιος Καρανδινός. Μάλιστα πρόσθεσε ότι « το κλίμα στη συνάντηση ήταν πάρα πολύ θετικό και από την πλευρά του Δήμου αλλά και των Επαγγελματιών υπάρχει διάθεση για συνεργασία και στήριξη ώστε να προχωρήσουν κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν το Καλαμάκι.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό, το θέμα της υδροδότησης, όπου θεωρείται ότι θα δώσει λύση η τοποθέτηση μιας δεξαμενής που θα λειτουργεί συμπληρωματικά. Επίσης  συζητήθηκε η  δημιουργία Βιολογικού ένα επίσης πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Καλαμάκι. «Υπάρχει η σχετική μελέτη και χρειάζεται επικαιροποίηση» σύμφωνα με τον κ. Καρανδινό. Επίσης συζήτηση έγινε για το θέμα του καθορισμού της Αιγιαλίτιδας ζώνης, όπου από το Δήμο δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν όπως και για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. «Ζητάμε να υπάρχουν δύο δρομολόγια την ημέρα από και προς Καλαμάκι για να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος, ένα θέμα που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Παπουτσάκης ο οποίος και θα προσπαθήσει από την πλευρά του να βοηθήσει όσο μπορεί» μας είπε ο κ. Καρανδινός. Επίσης  οι Επαγγελματίες του Καλαμακίου πρότειναν την δημιουργία επιτροπής τουρισμού του Δήμου Φαιστού για να μπορούν να "τρέξουν" γρηγορότερα κάποια σημαντικά θέματα. Ο κ. Καρανδινός καταλήγοντας τονίζει ότι είναι απόλυτα θετικό ότι υπάρχει κλίμα συνεργασίας και καλής διάθεσης, ευχαριστώντας για μια ακόμα φορά το Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού για την εποικοδομητική συζήτηση και την στήριξή τους προς το Καλαμάκι.

 

Αναπτυξιακό έργο

Συζήτηση  έγινε και για την «Ακτομηχανική Διερεύνηση Αντιμετώπισης της Διάβρωσης Ακτής Καλαμακίου Δήμου Φαιστού», που θα εκπονήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης .

Πρόκειται για σημαντικό αναπτυξιακό έργο μας είπε ο κ. Καρανδινός προσθέτοντας  «Υπάρχει ο φορέας που θα εκπονήσει τη μελέτη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και η χρηματοδότηση,  που εξασφαλίστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης τον οποίο και ευχαριστούμε» . Μάλιστα πρόσθεσε ότι μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού πριν λίγο καιρό «πληροφορηθήκαμε ότι υπέγραψε και ο δήμαρχος οπότε ευχόμαστε να προχωρήσει άμεσα αυτή η μελέτη ώστε να μπορέσει το έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ» κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλαμακίου.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  13 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα