Επί τάπητος τα θέματα του  ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης στην Περιφέρεια

mesaralive.gr  28 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Επί τάπητος τα θέματα του  ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης στην Περιφέρεια

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικά η Μεσαρά με το θέμα της λειψυδρίας αλλά και ειδικότερα η περιοχή εμβέλειας του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς, συζητήθηκαν σε συνάντηση στην Περιφέρεια.

Στην συνάντηση του Προέδρου του ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης Μεσαράς  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναυτάκη, συζητήθηκαν και τα αιτήματα του Οργανισμού, που αφορούν μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δεξαμενές και γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ, την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων, θέματα προσωπικού κ.α.

Μιλώντας στο mesaralive.gr ο κ. Γιώργος Βασιλάκης αναφέρει ότι τέθηκε στον Περιφερειάρχη το θέμα της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών. «Εμείς έχουμε ήδη έτοιμη μελέτη, αρκεί να τρέξει σχετικό πρόγραμμα», λέει ο κ. Βασιλάκης, προσθέτοντας ότι στον κ. Αρναουτάκη τέθηκε και το πολύ σοβαρό θέμα  της αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στην περιοχή του νέου Κέντρου «Αυγερινός». «Έχουμε καταθέσει την σχετική μελέτη, προϋπολογισμού 420.000 ευρώ. Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουμε πολλά σπασίματα, γιατί από τη μια περνούν πολλά βαρέα οχήματα και δημιουργούν σπασίματα και από την άλλη τα εδάφη είναι ευμετάβλητα. Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι το αίτημά μας αυτό θα ικανοποιηθεί».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα θέματα όπως οι τεράστιες ζημιές που παρέλαβε ο ΤΟΕΒ Γ΄ Ζώνης στα κοινοτικά, όπως λέει ο κ. Βασιλάκης,  καθώς επίσης και η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει το τεχνικό προσωπικό για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το θέμα της λειψυδρίας και την  αναγκαιότητα αντικατάστασης των παλαιών αρδευτικών δικτύων της περιοχής με την παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταικών στις γεωτρήσεις. Επίσης συζητήθηκε το θέμα βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι η Περιφέρεια, θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για παρεμβάσεις, ενώ από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιώργος Βασιλάκης και τα μέλη του συμβουλίου ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του στην υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων του ΤΟΕΒ Γ΄ζώνης Μοιρών.

 

mesaralive.gr  28 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα