Έπεσε μέσα σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη - Και επέζησε

  03 May, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Έπεσε μέσα σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη - Και επέζησε

Άγιο είχε ένας 32χρονος, ο οποίος πήγε να απολαύσει τη θέα στο ηφαίστειο, που θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά του κόσμου, και κατέληξε να πέσει μέσα. Την γλίτωσε με σοβαρό τραυματισμό.

Τυχερός στάθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης στη Χαβάη, καθώς την γλίτωσε με έναν σοβαρό τραυματισμό μετά από πτώση μέσα σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης. Ο 32χρονος άνδρας είχε ανέβει σε μια μεταλλική προστατευτική μπάρα για να απολαύσει τη θέα στην καλντέρα του ηφαιστείου Κιλαουέα. Σύμφωνα με μάρτυρες, όπως αναφέρει το BBC, το έδαφος κάτω από το σημείο που βρισκόταν έπεσε, με αποτέλεσμα αυτός να βρεθεί στο κενό σε γκρεμό 90 μέτρων. Προσγειώθηκε σε μια προεξοχή του βράχου 21 μέτρα πιο κάτω, κάτι που τον έσωσε, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγε στον κρατήρα του ηφαιστείου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές, με διασώστες να καταφέρνουν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση να τον προσεγγίσουν, ανεβάζοντάς τον σοβαρά τραυματισμένο. Διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και την Πέμπτη η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε.

Αξιωματούχοι του στρατού δήλωσαν ότι ο 32χρονος είναι στρατιώτης, ο οποίος είχε βρεθεί στη Χαβάη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα εξερράγη πέρσι, καταστρέφοντας σχεδόν 700 σπίτια σε απόσταση 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ το Κιλαουέα συμπεριλαμβάνεται στα "πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη και ίσως να είναι στην κορυφή της λίστας", καθώς βρίσκεται σε σχεδόν σταθερή κατάσταση έκρηξης από το 1983.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  03 May, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ