Επεισόδιο μεταξύ Εβραίων και Ισραηλινών Αράβων σε πτήση της Aegean

mesaralive.gr  07 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Επεισόδιο μεταξύ Εβραίων και Ισραηλινών Αράβων σε πτήση της Aegean

Στο αεροπλάνο είχαν ήδη επιβιβαστεί Ισραηλινοί εβραίοι επιβάτες, που αντιλήφθηκαν ότι μαζί τους θα ταξίδευαν και δύο Ισραηλινοί Άραβες. Μερικοί από τους Ισραηλινούς επιβάτες αντέδρασαν έντονα. Παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσε επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών Εβραίων και Ισραηλινών Αράβων σε πτήση της Αegean της περασμένης Κυριακής από την Αθήνα προς το Τελ Αβίβ. 

Στο αεροπλάνο είχαν ήδη επιβιβαστεί Ισραηλινοί εβραίοι επιβάτες, που αντιλήφθηκαν ότι μαζί τους θα ταξίδευαν και δύο Ισραηλινοί Άραβες. Μερικοί από τους Ισραηλινούς επιβάτες αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πλήρωμα.

Πριν από την απογείωση, κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν να κάτσουν στη θέση τους και να προσδεθούν. Το πλήρωμα τότε ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας για να ελεγχθούν ξανά οι δύο επιβάτες. Τελικά, οι δύο Ισραηλινοί Άραβες αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, ώστε να αναχωρήσουν με άλλη πτήση την επόμενη ημέρα.

Οι Ισραηλινοί επιβάτες απαίτησαν από το πλήρωμα να γίνει πρόσθετος έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους επιβαίνοντες. Το πλήρωμα τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προειδοποίησε ότι όσοι διαμαρτύρονται θα αποβιβαστούν, θα χάσουν και το δικαίωμα αποζημίωσης. Κατόπιν αυτών το αεροσκάφος απογειώθηκε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας.

Με αφορμή το περιστατικό, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως η αρχή της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι «απαγορεύεται και είναι καταδικαστέα, απ' όπου κι αν προέρχεται, κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού».

Τονίζεται επίσης το υπουργείο Δικαιοσύνης πως προωθεί τη διαδικασία αναθεώρησης του Ν. 3304/2005 (ίσης μεταχείρισης σε φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις), με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης και την καλύτερη προστασία κάθε προσώπου από διακρίσεις.

Η Aegean σε σχετική ανακοίνωσή της την Τρίτη ανέφερε ότι, μετά την ανησυχία και έντονη διαμαρτυρία που εκφράστηκε από αριθμό Ισραηλινών επιβατών, προέβη σε επιπλέον έλεγχο με την παρουσία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον οποίο δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα. Ακόμη, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο έληξε σύντομα, χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών», ενώ εξέφρασε τη λύπη της για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν την εκφράζει.


Πηγή: http://www.skai.gr

 

mesaralive.gr  07 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα