Εντυπωσιάστηκαν τόσο με τα πολύχρωμα ψάρια που δεν είδαν τον καρχαρία πάνω από το κεφάλι τους

  27 September, 2018 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εντυπωσιάστηκαν τόσο με τα πολύχρωμα ψάρια που δεν είδαν τον καρχαρία πάνω από το κεφάλι τους

Το νέο είδος ψαριού ανακαλύφθηκε σε βάθος 122 μέτρων

Ένα νέο είδος ψαριού ανακάλυψαν ερευνητές της ακαδημίας επιστημών της Καλιφόρνιας στους Βράχους του Αγίου Πέτρου και Αγίου Παύλου στη Βραζιλία.

Το νέο αυτό είδος ανακαλύφθηκε σε βάθος 122 μέτρων και ονομάζεται «Tosanoides Aphrodite» - ονομασία που προέρχεται από τη θεά της ομορφιάς Αφροδίτη, όπως αναφέρει το Phys.org.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το εν λόγω είδος δεν είχε εντοπιστεί μέχρι τώρα λόγω του ότι ζει σε μεγάλα βάθη. «Το κόκκινο φως δεν διεισδύει σε αυτά τα σκοτεινά βάθη, καθιστώντας τα ψάρια αόρατα εκτός κι αν φωτιστούν από φώτα όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στις καταδύσεις», δήλωσε ο Χάντσον Πινιέιρο που μελετά το συγκεκριμένο είδος.

Το μέγεθος του ψαριού δεν ξεπερνά αυτό ενός κλειδιού αυτοκινήτου, ενώ το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το χρώμα του καθώς συνδυάζει κίτρινο με ροζ.

Οι δύτες που τα εντόπισαν εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από την εμφάνισή τους που δεν πρόσεξαν τον καρχαρία τριών μέτρων που βρισκόταν από πάνω τους.

«Είναι ένα από τα ομορφότερα ψάρια που έχω δει ποτέ. Ήταν τόσο μαγευτικό που μας έκανε να αγνοήσουμε οτιδήποτε άλλο βρισκόταν γύρω του», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Hope for Reefs», Λουίς Ρότσα.

 

newsbeast.gr

 

  27 September, 2018 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα