Εντυπωσιασμένος ο Πρέσβης από τις ομορφιές της Κρήτης!

mesaralive.gr  27 June, 2018 ΑΡΘΡΑ
Εντυπωσιασμένος ο Πρέσβης από τις ομορφιές της Κρήτης!

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, κ. Jørn Eugene Gjelstad, συνοδευόμενος από την Πρόξενο της Νορβηγίας στα Χανιά, κ. Συρματένια Παρασκάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση σε θέματα τουρισμού, αφού οι επισκέπτες από τη Νορβηγία ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 133.000 στο νησί μας. 

Ο Πρέσβης που είναι εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του νησιου, δήλωσε ότι εκτός από τις προσπάθειες αύξησης του αριθμού αφίξεων από τη Νορβηγία, υπάρχει πρόθεση να αναπτυχθούν κι άλλοι τομείς συνεργασίας όπως η συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Νορβηγίας (Norwegian University of Science and Technology) με έδρα το Trondheim, η προώθηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο νησί μας, η επιχειρηματικότητα στον τομέα των τοπικών προϊόντων και της Κρητικής Διατροφής. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει κάθε χρόνο σε έκθεση προϊόντων διατροφής στη Νορβηγία, μεταξύ άλλων χωρών. Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είναι ποιοτικοί τομείς, όπως ο Πολιτισμός και τα τοπικά προϊόντα, να αποτελέσουν κύριους πόλους προσέλκυσης τουριστών.

Η συζήτηση στράφηκε, στη συνέχεια, στις επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα. Ο κ. Βουλγαράκης, για άλλη μια φορά, τόνισε πως ο τόπος μας είναι ευλογημένος και ότι η κρίση τον επηρέασε πολύ λιγότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως λόγω του ανεπτυγμένου πρωτογενή τομέα και της τουριστικής ανάπτυξής του νησιού, τομείς όπου σημειώνονται τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας, όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης. Πρόσθεσε ότι η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στο νησί, εκτός από τον τομέα των επιστημών, όπου παρατηρούνται φαινόμενα μετανάστευσης νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία και αναμνηστικά δώρα, με την υπόσχεση του Πρέσβη να επισκεφτεί ξανά το νησί μας, ως τουρίστας αυτή τη φορά, όπως το είχε πράξει πριν από 8 χρόνια με την οικογένεια του. 

 

mesaralive.gr  27 June, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα