Ενημέρωση για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς σε αμπέλια, ελιές, κηπευτικά

  02 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ενημέρωση για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς σε αμπέλια, ελιές, κηπευτικά

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος  Μονής, η Τοπική Kοινότητα Μονής και η  Ε.Μ.  in Crete, οργανώνουν Παρουσίαση –Ενημέρωση, για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) και τη χρήση τους σε ελαιόδεντρα , αμπέλια και κηπευτικά, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον  κ. Τσαγκατάκη  Γιώργο (γεωπόνος ΓΠΑ) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για την προστασία της  δημόσιας υγείας ,σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας με τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας

Α)  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  [email protected]

Β ) Τηλέφωνο           6972012757

Γ ) https://www.facebook.com/monimaleviziou 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜ™

ΕΜ είναι τα αρχικά γράμματα των λέξεων Ενεργοί Μικροοργανισμοί. Πρόκειται για μια σύνθετη καλλιέργεια από χρήσιμους φυσικούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τροφίμων. Αποτελούνται ως επί το πλείστον από μικροοργανισμούς των παρακάτω τριών ειδών: μαγιά, βακτήρια γαλακτικού οξέως και βακτήρια φωτοσύνθεσης.

Όταν αυτοί οι  Ενεργοί Μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα ,ορυκτές χημικές ενώσεις  και αντιοξειδωτικά.

Η τεχνολογία ΕΜ™ αναπτύχθηκε αρχικά από τον δόκτορα Τέρουο Χίγκα (Teruo Higa),καθηγητή Πανεπιστημίου του Ριουκίου της Οκινάβας (Ιαπωνία), ως μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία. Σήμερα οι ΕΜ™ παράγονται παγκοσμίως σε περισσότερες από 50 χώρες και δεν χρησιμοποιούνται μόνο στη γεωργία αλλά και για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και την βελτίωση της υγείας.

Οι ΕΜ™ δεν είναι λίπασμα, απολυμαντικό ή αντιβιοτικό. Δεν είναι επίσης ιατρικό προϊόν ούτε γενετικά τροποποιημένο ούτε παθογόνο.

 

  02 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ