Ένας Τυμπακιανός αστυνομικός σε σεμινάριο του GIMBORN

Ρεπορτάζ: Στέλιος Χανιωτάκης  05 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ένας Τυμπακιανός αστυνομικός σε σεμινάριο του GIMBORN

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο της I.P.A με θέμα «Cybercrime, Cyber threats and Cyber Terrorism», παρευρέθη ο Τυμπακιανός αστυνομικός Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης Υπαστηνόμος Β΄ το οποίο διεξείχθη από 20 έως 24 Νοέμβρη 2017 στο Gimborn της Γερμανίας.

Το σεμινάριο διεξάγονταν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 σε μια αίθουσα του κάστρου, με σύνολο ωρών 28, και φιλοξένησε και τα 16 μέλη της I.P.A, και τους ομιλητές, οι οποίοι προέρχονταν  από διάφορα κράτη από όλο τον κόσμο. Στο σεμινάριο συζητήθηκε η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος και αναπτύχθηκαν οι διάφορες πρακτικές που εφαρμόζονται σε σώματα ασφαλείας ανά τον κόσμο. Η ενημέρωση που παρείχαν σχετικά με το κυβερνοέγκλημα, καθώς και τις διαστάσεις που έχει προσλάβει στο χώρο της τρομοκρατίας, αποτέλεσε ένα σημαντικό εφόδιο και μια βαρύνουσας σημασίας γνώση για τον κάθε αστυνομικό που το παρακολούθησε.

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο κ. Γιαννουλάκης αναφέρει:

Χαιδάρι, 27/11/2017

Ευχαριστήρια επιστολή του Υπαστυνόμου Β’ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ Κωνσταντίνου του Νικολάου.

ΘΕΜΑ: «Cybercrime, Cyber threats and Cyber Terrorism», 20-24 Nοεμβρίου 2017


Σας αποστέλλω την εν λόγω επιστολή κατόπιν της συμμετοχής μου στο τετραήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο της I.P.A με θέμα «Cybercrime, Cyber threats and Cyber Terrorism», το οποίο έλαβε χώρα από 20 έως 24 Νοέμβρη 2017 στο Gimborn της Γερμανίας.
Το σεμινάριο διεξάγονταν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 σε μια αίθουσα του κάστρου, με σύνολο ωρών 28.

Εντός της αίθουσας υπήρχαν οι καλύτερες συνθήκες για την διεξαγωγή του σεμιναρίου, καθώς φιλοξένησε άριστα και τα 16 μέλη της I.P.A, και τους ομιλητές, οι οποίοι προέρχονταν  από διάφορα κράτη ανά τον κόσμο.

Εξηγούσαν τόσο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και τις διάφορες πρακτικές που εφαρμόζονται σε σώματα ασφαλείας ανά τον κόσμο. Η ενημέρωση που παρείχαν σχετικά με το κυβερνοέγκλημα, καθώς και τις διαστάσεις που έχει προσλάβει στο χώρο της τρομοκρατίας, αποτέλεσε ένα σημαντικό εφόδιο και μια βαρύνουσας σημασίας γνώση για κάθε συνάδελφο που το παρακολούθησε. Επιμορφωτική υπήρξε και η επίσκεψη μας στην πόλη της Κολωνίας.
Οι εγκαταστάσεις του Gimborn ήταν οι κατάλληλες για τη διαμονή των διαφορετικής εθνικότητας συναδέλφων. Τα δωμάτια διαμονής ήταν λειτουργικά δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τον κάθε επισκέπτη. Οι έτεροι χώροι, ψυχαγωγίας, γυμναστικής, εστιατορίου έδιναν ευκαιρίες συναναστροφής και επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο συναδέλφους.

Επιπροσθέτως το προσωπικό του Gimborn καθώς και όλοι οι συντελεστές ήταν άψογα συνεργάσιμοι, ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν ή να λύσουν κάποιο πρόβλημα που πιθανόν ανέκυπτε.  
Το σημαντικότερο και ίσως πολυτιμότερο κομμάτι του σεμιναρίου ήταν οι συναναστροφή και η γνωριμία με συναδέλφους διαφορετικών εθνικοτήτων, ένα κομμάτι που πρεσβεύει η I.P.A. H γνωριμία με διαφορετικής προέλευσης συναδέλφους αποτέλεσε ένα σημαντικό θεμέλιο, για την κατανόηση τόσο των διαφορετικών πολιτισμών που υπάρχουν στον κόσμο άλλα και των διαφορετικών πρακτικών και συστημάτων που λαμβάνουν χώρα σε έτερα κράτη. Οι γνωριμίες λοιπόν αποτέλεσαν τον άξονα γύρω από τον οποίο οποίων συσφίχτηκαν οι σχέσεις 16 άγνωστων μέχρι τότε ανθρώπων και συναδέλφων.
Το εν λόγω σεμινάριο αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για εμένα και ένα ουσιαστικό εφόδιο για την αστυνομική μου καριέρα. Τα εφόδια που αποκόμισα, θεωρητική-πρακτική γνώση στο τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος και στον συσχετισμό με την τρομοκρατία, σίγουρα αποτελούν ένα έναυσμα για την περαιτέρω μελέτη και γνώση του κυβερνοεγκλήματος.

Μοναδική όμως εμπειρία αποτέλεσε, πέραν του σεμιναρίου, και η γνωριμία μου με τα υπόλοιπα 15 μέλη στου σεμιναρίου. Η φιλία λοιπόν, και η συσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων, μου έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσω αλλά και να αποδεχτώ του διαφόρους πολιτισμούς. Ενισχύθηκε το ανθρώπινο αίσθημα, φέρνοντας με κοντά με τους ανθρώπους και συναδέλφους αυτούς.
Ευχαριστώ θερμά το Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικού Τμήματος της I.P.A , οποίοι έκαναν δεκτή την αίτηση μου για το σεμινάριο, δίνοντας μου με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να ανοίξω τους ορίζοντες μου τόσο σε επίπεδο γνώσης αλλά και σε επίπεδο ‘ανθρωπιάς’. Τα σεμινάρια αποτελούν ένα εφόδιο σημαντικό για το επάγγελμα μας και θα συνιστούσα να δοθεί ευκαιρία και σε έτερους συναδέλφους για την παρακολούθηση τους.
Σας ευχαριστώ θερμά!


                                                                                        -Ο-
                                                                         Αποστέλλων την επστολή

                                                                          ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ Κων/νος
                                                                                  Υπαστυνόμος Β΄
                                                                                   Α.Τ  Χαιδαρίου

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Ρεπορτάζ: Στέλιος Χανιωτάκης  05 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ